Dit moet je met je wenkbrauwen doen om die baan te krijgen

Je ziet er zelfverzekerder uit met een krachtige wenkbrauw. We vroegen een wenkbrauw-specialist hoe we zo’n krachtige wenkbrauw krijgen.

Dit moet je met je wenkbrauwen doen om die baan te krijgen

Met tips voor thuis.

Onze Amerikaanse zuster deed een mini-onderzoek onder recruiters en make-up-experts, en ontdekte dat een krachtige, sterke wenkbrauw ervoor kan zorgen dat je die baan binnensleept. Waarom? Je ziet er zelfverzekerder uit en trekt de aandacht naar je ogen, waardoor je capabeler wordt ingeschat.

Daisy Molenaar, wenkbrauwspecialist bij Mrs. Highbrow, onthult de geheimen van een bold brow“Een krachtige wenkbrauw krijg je niet alleen door de make-updoos erbij te pakken. Het is ook belangrijk dat de huid ónder de brows en het middenstuk tussen de wenkbrauwen vrij is van haar, zodat je make-up er strak uitziet en je voorkomt dat het rommelig oogt.”

Stap 1Maak de huid schoon en kam je wenkbrauwen naar boven. Lange haren die er ver bovenuit steken kun je trimmen met een klein schaartje.

Stap 2Verwijder eventuele donkere haartjes aan de onderkant en in het middenstuk tussen je wenkbrauwen in. Waarschuwing! Doe dit de avond van tevoren, om rode plekken tijdens de sollicitatie te voorkomen.

Stap 3Het allerbelangrijkste bij het maken van een krachtige brow, is het strak aangeven van de onderste lijn in het eerste stuk van je wenkbrauw. Deze lijn loopt dus tot de hoek waar je staartje ombuigt naar beneden.

Er zijn twee manieren om dit te doen: met een potlood of met een kwastje en pomade. Teken een lijntje over die gehele onderste lijn, maar zorg ervoor dat deze niet te dik of te hard aangezet is. Als je een potlood gebruikt, zorg je voor een scherp puntje, voor een zo dun mogelijke lijn. Bij een kwastje met pomade dip je deze eerst af op je hand om overtollige pomade te voorkomen. Is je lijn toch te hard of te dik, dan kun je deze wat vervagen met een spoolie (borsteltje).

Stap 4Om ze donkerder te maken of om kleine kale plekjes te maskeren, vul je de wenkbrauwen, waar nodig, verder aan met een product. Ongeacht hoe donker je je brows aan wilt zetten, zorg er altijd voor dat de voorkant luchtig of zelfs helemaal vrij blijft van make-up. Dit zorgt voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Stap 5Mocht je erg borstelige wenkbrauwen hebben, dan kun je ervoor kiezen om ze 'vast' te zetten met een browgel. Geen gel in huis? Spuit dan wat haarlak over een spoolie/klein kammetje en kam hiermee je brows.

Stap 6Als finishing touch kun je onder de gehele wenkbrauw een highlighter aanbrengen. Hierdoor ogen je brows nog strakker en benadruk je je wenkbrauwbot. Ook geen highlighter in huis? Een glanzende, lichte oogschaduw will do.

Zoveel uur slaap heb je daadwerkelijk nodig >>