Zo kom je uit die winterdip

Dit moet je doen om als de bliksem uit die winterdip te komen.

Zo kom je uit die winterdip

De zon kunnen we helaas niet voor je bestellen.

Opgepast, de winterdip ligt op de loer. De verwarming staat op loeiheet en we worden het liefst pas weer wakker als het lente is. Therapeut Katherine Schafler weet wat je moet doen om met een fris hoofd onder dat dikke donzen dekbed vandaan te kruipen.

1 BeweegAl is het maar tien minuten per dag.

Drie keer per week 12 minuten sporten is meer dan genoeg voor een goede gezondheid >>

2 Doe het licht aan! Komt het enige licht in de kamer van je tv, telefoon of computer? De mensch heeft veel (dag)licht nodig, dus doe je gordijnen wagenwijd open, steek veel kaarsen aan (ook lekker warm) en doe wat extra lampen aan.

3 Ga naar buiten.Ja, ook als het koud en nat is.

Mensen die 's ochtends hun bed opmaken zijn gelukkiger en productiever >>

4 Kleur je levenKleuren kunnen een sterke impact hebben op je eetlust, humeur, concentratie en kalmte. Overweeg eens om een muur in je slaapkamer of een andere ruimte in huis in een felle kleur te verven. Wie wordt er nou níet instant blij van een roze of gele muur?

5 Doe gewoon IETSHet maakt niet uit wat je doet, maar doe gewoon iets. Als je de keuze maakt om je beter te voelen in plaats van in je dip te blijven hangen, zeg je in feite tegen jezelf: ‘Ik ben het waard. Ik verdien het om gelukkig te zijn en me goed te voelen.’

Deze 50 dingen maken ons dolgelukkig >>

Bron: happyinshape.nl