Champagne is dus héél erg goed voor je hersens

Door drie glazen champagne per week te drinken zou je, volgens een nieuwe studie, de kans op dementie en Alzheimer verkleinen. Dát is nog eens goed ni

Lees ook

Proost!

Door drie glazen champagne per week te drinken zou je, volgens een nieuwe studie, de kans op dementie verkleinen. Dát is nog eens goed nieuws!

Uit het onderzoek – dat aan de University of Readings is gedaan – komt naar voren dat de druiven in je glas bubbels ervoor zorgen dat je ruimtelijk geheugen (dat je gebruikt bij het navigeren en het uitvoeren van lastige opdrachten) verbetert én dat de kans op het ontstaan van hersenziekten kleiner wordt.

Onderzoekers gaven een groep ratten zes weken lang elke dag wat champagne en lieten ze vervolgens een snoepje zoeken in een doolhof. Zonder bubbels hadden de ratten 50 procent succes, maar met wat champagne in hun systeem steeg hun succespercentage tot wel 70 procent!

Naar aanleiding van de resultaten hopen de wetenschappers het effect van champagne nu ook op mensen te kunnen testen. Hiervoor willen ze champagnes gebruiken van de blauwe druivensoorten pinot noir  en pinot meunier, de zogenaamde ‘superdruiven’.

We zien dus geen reden meer om níet te proosten. Althans, drie keer per week dan…

Ook witte wijn is hartstikke gezond! >>

Laatste nieuws

Zie ook