Mensen bepalen op basis van deze twee eigenschappen wat ze van je vinden

Een eerste indruk is niet altijd de beste, maar tóch beslissen mensen vaak in een paar seconden wat ze van je vinden. Wij leggen uit hoe ze dat doen!

Mensen bepalen op basis van deze twee eigenschappen wat ze van je vinden

Ja, ook bij jou!

Een eerste indruk is niet altijd de beste, maar tóch beslissen mensen vaak in een paar seconden wat ze van je vinden. Harvard Business School professor Amy Cuddy is gespecialiseerd in ‘de psychologie van de eerste indruk’ en heeft patronen ontdekt in onze interacties.

Volgens Cuddy stellen mensen zichzelf de volgende twee vragen bij hun eerste kennismaking:1 Kan ik deze persoon vertrouwen?2 Kan ik deze persoon respecteren?De eerste vraag zou de factor ‘betrouwbaarheid’ beoordelen en de tweede vraag de ‘bekwaamheid’ van de persoon. Idealiter worden beide vragen met een ‘ja’ beantwoord.

"Knappe" mensen blijken uit onderzoek meer kans te maken op een sollicitatiegesprek >>

Op professioneel gebied denken veel mensen dat het belangrijker is dat de tweede vraag met ja kan worden beantwoord, omdat mensen willen laten zien dat ze getalenteerd genoeg zijn om zaken te doen met jou. Toch is ‘betrouwbaarheid’ in werkelijkheid belangrijker. Met deze persoon kun je het langst overleven, want wie weet wat een onbetrouwbaar persoon je kan aandoen…

Waar let jij het meest op wanneer je iemand voor het eerst ontmoet? Laat het ons weten via Facebook!

Reset je imago: tweede kans op een goede indruk >>