Trend: The Hairy Legs Club

Harige benen zijn helemaal hot, althans als het aan The Hairy Legs Club ligt. Helfies (hairy selfies) komen in overvloed. En de reden is steengoed.

Leg hair, don’t care.

Met de lente in het vooruitzicht zijn de meesten van ons zich alweer aan het voorbereiden op rokjes, shorts en dus blote benen. Bij The Hairy Legs Club doen ze hetzelfde, maar – je raadt het al – zij laten hun haren ongegeneerd groeien.

Het is een nieuwe social-media-rage die begon bij The Hairy Legs Club-blog, waarbij honderden vrouwen hun ‘helfies’ (hairy selfies) deelden. Dit deden ze niet zomaar. Nee, ze probeerden hiermee het algemene beeld over vrouwen en de verwachtingen van hoe vrouwen eruit zouden ‘moeten’ zien te veranderen. Want waarom zouden vrouwen zich wél moeten scheren en kunnen mannen hun haren zo lang laten groeien als ze willen? Oneerlijk!

De online community wil met de actie de schoonheid van ‘natuurlijke’ vrouwen benadrukken, hen steunen en laten zien dat niemand zich ergens voor hoeft te schamen. De foto’s die de meeste impact hebben zijn die waarop de benen het meest harig zijn, maar wel in combinatie met gelakte nagels, hoge hakken of sexy rokjes, oftewel klassieke voorbeelden van ‘vrouwelijk schoon’.

‘This page is really great but in a way it makes me sad it even has to exist because it’s such a shame we live in a world where legs or bodies in general should have to be a source of embarressment or controversy’, aldus een van de deelnemers. En wij zijn het er helemaal mee eens.

Zou jij meedoen met de groep? En zien we binnenkort jouw helfie verschijnen op social media? Laat het ons weten op Facebook!

Laatste nieuws