We gaan dit jaar vaker solo op reis en het liefst all éxclusive

Globetrotters opgelet. Trendwatcher Tessa aan de Stegge verklapt de reistrends voor dit jaar. Doe het solo We gaan dit jaar meer alleen op reis,

We gaan dit jaar vaker solo op reis en het liefst all éxclusive

Globetrotters opgelet.

Trendwatcher Tessa aan de Stegge verklapt de reistrends voor dit jaar. We gaan nog meer reizen (hiep, hoi!), want we begrijpen maar al te goed dat dit het leukste is wat er is. En dat doen we dit jaar graag solo en all exclusive.

Doe het soloWe gaan dit jaar meer alleen op reis, maar helemaal solo zijn we niet. Reizen is namelijk ideaal om nieuwe mensen te leren kennen en je sociale contacten uit te breiden. En ook jezelf leer je onderweg beter kennen. En die mensen kun je natuurlijk spontaan ontmoeten, maar je kunt ook van tevoren al checken welke mensen dezelfde reis maken als jij en of je elkaar ergens kunt ontmoeten. Op apps als Penroads of Tripr kun je zien wie het leuk vinden om activiteiten te ondernemen of samen willen reizen.

Een reisje of twee extraWe gaan steeds meer reizen, niet alleen naar verre oorden (dat kan de spaarrekening niet aan) maar ook juist ook naar dichtbij-bestemmingen. Het verzamelen van herinneringen wordt een nieuwe hobby en vaker reizen past helemaal in dat plaatje.

Volgens de wetenschap is het hartstikke goed om al je geld aan reizen te spenderen >>

All ExclusiveDat we niet graag met hordes andere Nederlanders, Engelsen en Russen in een all inclusive hotel aan het megabuffet staan, dat is duidelijk. Maar dit jaar gaan we nog een stapje verder, we gaan all éxclusive. We speuren zelf naar de coolste hotels en geheime restaurants of proberen iets nieuws als een poshtel (luxe hostel).

Deze travel-apps zijn briljant >>

Digital NomadsWe leggen onze reizen het liefst online vast, dus we gaan op pad met onze laptop, camera en GoPro. En er zijn nu ook apps waardoor moeders en tante Thea geen seconde van je reis hoeven te missen. Zo post Flightradar24 jouw foto als je in de lucht zit en een paar uur geen wifi hebt, en voorkomt Camera Restricta dat je clichéfoto's maakt (zoals de vleugel van het vliegtuig in de wolken) door een rood kruis in beeld te tonen. Zo maak je nog eens originele foto's en herinneringen.