Deze sollicitatievragen zouden nóóit aan vrouwen gesteld mogen worden

Maar dan ook écht nooit. Omdat ze seksistisch zijn, of gewoonweg ongepast.

Lees ook

Maar dan ook écht nooit.

Hoewel we in Nederland ‘blij’ mogen zijn met het steeds kleiner wordende verschil tussen mannen en vrouwen op de werkvloer (en bijbehorende salarissen etc.), is er soms nog steeds sprake van enigszins seksistische taferelen. Bijvoorbeeld tijdens het sollicitatiegesprek voor je droombaan.

Aan iedereen die een sollicitatiegesprek gaat afnemen: vraag een vrouw NIET naar haar echtelijke status of plannen om kinderen te krijgen en al helemaal niet of ze misschien al kinderopvang in gedachten heeft. Behalve het feit dat deze vragen bijna nooit aan mannen worden gesteld, hebben ze namelijk absoluut niets te maken met de kwaliteiten van de kandidaat.

Megan Fox

Een rijtje met vragen en opmerkingen die jij niet hoeft te accepteren tijdens jouw sollicitatie (al wil je die baan nog zo graag), maar waarvan je wél kunt vragen waarom ze jou gesteld worden ? zodat je misschien meer begrip voor de situatie kunt tonen:

1 “Ben je getrouwd?”

2 “Het is goed dat je nog geen kinderen hebt, want dat zou moeilijk werken binnen ons bedrijf.”

3 “Denk je dat je net zo goed je best kunt doen als de twee collega’s met wie je gaat samenwerken? Je hebt immers een jong kind…”

4 “Hoe kunnen we er zeker van zijn dat je niet ineens een kind krijgt en we je moeten missen op kantoor?”

5 “Hoe zou jij de zorg voor je kind organiseren als je moet werken?”

Mocht je deze vragen tóch krijgen, ga dan op je gevoel af. Je wilt immers niet bij een bedrijf werken dat je voor je bent begonnen al seksistisch behandelt en jou daardoor een slecht gevoel geeft.

Wat is de ergste vraag die jij ooit hebt gekregen tijdens een sollicitatiegesprek? Laat het ons weten via Facebook!

Dít zijn de 10 vreemdste sollicitatievragen voor mannen én vrouwen OOIT >>

Laatste nieuws

Zie ook