Met deze app is het easy om de rekening te delen

Je gaat graag met vrienden uit eten, en voorschieten is ook geen probleem. Helaas krijg je je geld altijd met moeite terug, maar nu niet meer! Lees en

Met deze app is het easy om de rekening te delen

Let’s go Dutch!

Het etentje met vrienden laatst was enorm gezellig en jij vond het geen probleem om de rekening voor te schieten. Totdat je erachter kwam hoe moeilijk het is om je geld weer terug te krijgen. No hard feelings, maar sommigen van je vrienden hebben gewoon niet het fatsoen het geld uit zichzelf naar jou over te maken. En als ze het dan wél willen overmaken, weet jij je ellenlange IBAN niet uit je hoofd, dus moet het weer wachten. Herkenbaar?

Bij ING komen ze binnenkort met een wel heel handige app: Twyp (The Way You Pay). Hiermee kun je geld overmaken via je mobiele nummer. Hoe het werkt? Je downloadt de app en zet er geld op via iDeal. Bij het opstarten van de app voer je je telefoonnummer in en wordt het telefoonboek van je mobiel gesynchroniseerd met de app (de app belooft netjes met deze gegevens om te gaan). Vervolgens kun je in een soort Whatsapp-gesprek het verschuldigde bedrag overmaken. De ontvanger, die uiteraard ook in het bezit moet zijn van de app, kan het geld daarna via iDeal overmaken naar zijn of haar betaalrekening. Of op de app laten staan, voor als hij of zij weer iets moet overmaken. Oh, en je hoeft géén rekening bij ING te hebben, de app is voor iedereen beschikbaar.

Zou jij de app gebruiken? Laat het ons weten op Facebook!

Dit zijn onze grootste frustraties als we uit eten gaan >>