Tequila zorgt ervoor dat je afvalt

Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een link is tussen tequila en afvallen. Dát is nog eens interessant nieuws!

Tequila zorgt ervoor dat je afvalt

Cheers!

We kwamen er al achter dat sommige alcoholische drankjes (denk: wijn!) helemaal niet zo slecht voor ons zijn, en nu is er wéér een drankje met voordelen naar voren gekomen. Terwijl wij maar dachten dat sterke drank veel calorieën bevat, blijkt uit nieuw onderzoek dat er een link is tussen het drinken van tequila en afvallen.

Volgens de American Chemical Society, die de effecten van tequila op de glucose levels in je bloed onderzoekt, zitten er bepaalde suikers in de plant waarvan tequila gemaakt wordt die je bloedsuikerspiegel kunnen helpen verlagen. Deze suikers worden agavins genoemd.

Voor het onderzoek werden muizen op een standaard dieet gezet terwijl ze water dronken met agavins eraan toegevoegd. Ze aten veel minder en hadden lagere bloedsuikerspiegels dan de andere muizen die geen agavins toegevoegd kregen. De muizen die agavins toegevoegd kregen, produceerden ook het hormoon GLP-1, dat ervoor zorgt dat je maag langer vol zit.

Natuurlijk stimuleren we nu NIET om iedere avond aan de tequila te gaan. Maar mocht je jezelf plots tóch in de shotjesbar vinden, dan kan één rondje tequila tijdens je strenge dieet schijnbaar geen kwaad.

Bron: happyinshape.nl

Bewezen! Rode wijn verbrandt vet >>Ook witte wijn is dus hartstikke gezond >>