Dít doen alle succesvolle mensen

Wat zijn nou de goede voornemens van mensen die écht heel succesvol zijn? En hoe word jij net zo succesvol? Wij leggen het voor je uit.

Dít doen alle succesvolle mensen

En jij straks ook.

De sleutel tot succes kunnen wij je helaas niet geven, maar een lijstje met doelen die jij met succes kunt behalen wel. Daarom een lijstje met 'kleine' doelen met 'grote' effecten. Je kunt ze één keer uitvoeren, of je neemt ze op in je routines, zodat jij aan het eind van het jaar écht succesvol (en gelukkig!) bent. En deze doelen kun je natuurlijk niet alleen op de werkvloer uitvoeren, maar ook gewoon in je daily life. 

1 Doe één ding dat je eigenlijk eng vindt om te doenAngsten overwinnen is natuurlijk een énorme stap. Het is iets dat we allemaal willen, maar waar we liever niet over nadenken om het ook daadwerkelijk te moeten doen. Denk: eindelijk eerlijk je mening uiten tijdens de vergadering. Geloof ons, de adrenaline die je krijgt wanneer je het tóch gedaan hebt, is worth it!

2 Je excuses aanbiedenMensen maken nou eenmaal fouten en so do you. Maakt helemaal niets uit, als je tenminste ook de moed bij elkaar kunt rapen om je excuses aan te bieden! Van fouten leer je, dus zie het als een leerpunt.

3 Doe minstens één ding waarvan je al jaren zegt het te gaan doenDat je plannen, doelen en ideeën hebt is allemaal leuk en aardig, maar het wordt pas echt interessant wanneer je ze ook daadwerkelijk omzet in daden. Weg met die angsten en voer uit! Kies één van je plannen, doelen of ideeën en begin. En bedenk: de eerste stap is altijd het moeilijkst, maar als je eenmaal bent begonnen, ben je niet meer te stoppen.

Zelfdiscipline kweken doe je zó >>

4 Vertel iemand hoe geweldig je hem of haar vindtHet kan nooit kwaad mensen complimenten te geven, dus wanneer iemand iets ‘goeds’ gedaan heeft, maak dit dan ook echt duidelijk! Of het nou de manier is waarop iemand je elke dag de briefing geeft, of dat het gaat om hoe jouw collega vorig jaar een project heeft geleid - complimenten geven kost je niets en zal mensen héél gelukkig maken.

5 Laat mensen zien dat ze fout zittenDit klinkt misschien een beetje vreemd, maar wanneer iemand jou in twijfel trekt, laat ze dan zien dat ze daar ab-so-luut geen recht op hebben. Doe dit natuurlijk alleen als je zeker weet dat je het wél kunt, want anders is het effect erg minimaal...

6 Vraag iemand om hulpJe bent ook maar een mens en niemand verwacht van je dat je álles kunt. Daarbij komt dat wanneer jij iemands hulp vraagt, je laat zien dat je vindt dat hij of zij wél die capaciteiten bezit. Eigenlijk dus een heel groot compliment (zie punt 4).

7 Bied iemand anders jouw hulp aanWanneer je ziet dat iemand ergens mee struggled, maar niet durft te vragen om hulp, bied dan uit jezelf jouw hulp aan. Grote kans dat ze er heel erg blij mee zijn en dan heb jij je goede daad van de dag ook weer gedaan.

8 Doe iets dat niemand anders wilt doenVrijwillig vragen of iedereen een kopje koffie wil? Vrijwillig de postzak naar beneden brengen, of nog erger: vrijwillig het vuilnis buiten zetten? Vanaf nu is dat jouw cup of tea. Iedere dag iets doen dat niemand anders wil doen zal na een tijdje worden opgemerkt en na een tijdje ben jij de held van de werkvloer!

9 “Ontsla” iemandHet is iets dat niemand graag doet, maar mensen die jou (of jouw werk) naar beneden halen kun je echt beter mijden. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk met deze mensen te maken hebt, en als het erop aankomt dat je hen moet ontslaan (of unfrienden), so be it.

10 Bel je closest friends en je geliefde familieVertel ze hoe blij je met ze bent, vraag ze gewoon hoe het met ze gaat. Gewoon omdat je hen graag in je leven hebt en je jouw blijk van waardering wil uiten. Ze zullen versteld staan en héél erg blij zijn met je belletje. Geloof ons maar.

8 dingen die positieve mensen nét ietsjes anders doen >>