Een alcoholvrije maand is dé truc voor beter drinkgedrag

31 dagen zonder alcohol zouden leiden tot een beter drinkgedrag voor het héle jaar. Wij leggen het voor je uit.

Een alcoholvrije maand is dé truc voor beter drinkgedrag

Ach 31 dagen zijn zó om… toch?

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje aangebroken - grote kans dat je 2016 met een drankje (of twee, drie, vier) hebt ingeluid. Volgens nieuw onderzoek hadden die drankjes de laatsten moeten zijn voor deze maand, mócht je teminste je drinkgedrag dit jaar willen beteren. We leggen het voor je uit.

Volgens het onderzoek kan een alcoholvrije maand (de zogenaamde Dry January) ervoor zorgen dat jouw drinkgedrag gedurende het héle jaar beter wordt. Uit het onderzoek dat gepubliceerd is in Health Psychology kwam naar voren dat 64 procent van de 857 deelnemers de Dry January ook daadwerkelijk volhielden en vervolgens minder alcohol dronken in de zes maanden erna en daarbij ook minder vaak dronken waren. Let wel op: bij dit onderzoek konden mensen vrijwillig meedoen. Het kan dus zo zijn dat de resultaten niet representatief zijn voor de gemiddelde persoon. Ook deden er geen mensen mee met drankproblemen.

En hoewel januari misschien al is begonnen kun je natuurlijk áltijd beginnen met jouw alcoholvrije maand.

En mocht je nou niet zo'n fan zijn van een alcoholvrije maand, maar tóch een goed gevoel willen hebben, dan helpen deze twee feitjes je vast daarbij: Bewezen! Rode wijn verbrandt vet >>En ook witte wijn is dus hartstikke gezond >>