Dít is de grote Hot & Not lijst voor 2016

Wat is er hot en wat is totally not in 2016? Marktonderzoeker Klaus van den Berg stelde samen met Andrea Wiegman en Hanny Roskamp de lijst op.

Dít is de grote Hot & Not lijst voor 2016

‘Geen woorden maar daden’

Marktonderzoeker Klaus van den Berg heeft ook dit jaar de grote Hot & Not lijst voor 2016 opgesteld. In samenwerking met foresight-expert Andrea Wiegman en wetenschapsjournalist Hanny Roskamp, oftewel: 75 jaar professionele ervaring in signaleren, duiden en het toepassen van trends. Als we ergens in mogen geloven, is het in de trendanalyse van deze drie.

Zo is in 2016 yurt living bijvoorbeeld he-le-maal hot en is glamping 'echt 2015'. Glamping, het glamorous kamperen wordt vervangen door yurts: zogenaamde semi-permanente nomadetenten. En geloof ons, zelfs de grootste luxepoezen gaan deze tenten leuk vinden, want dit is kamperen op een geheel nieuw level.Ook het hipsterknotje is verleden tijd, de pony is weer helemaal terug van weggeweest en glutenvrij-eten wordt vervangen door seitan (een eiwitrijk, vegetarisch product dat qua structuur op vlees lijkt). Vergeten groenten worden dit jaar omgeruild voor verzonken groenten, ook wel bekend als gefermenteerde groenten, waarbij micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels gebruikt worden om voedingsmiddelen te maken. En mocht dat allemaal nog onbekend terrein voor je zijn: wees gerust, in 2016 zijn ze booming, dus zul je alle ins and outs over de groenten te weten komen.Daarnaast zal je Facebook feed een stukje rustiger worden, want 2016 is all about stilte in plaats van ellenlange spirituele posts. En omdat zelfvertrouwen boven zelfmarketing staat dit jaar, zullen de vele posts van je vrienden (over hunzelf) waarschijnlijk ook minder worden. Dit wordt immers het jaar dat sociale media minder wordt en we daadwerkelijk sociaal worden.

Wij zijn benieuwd wat uitkomt en wat niet, voor nu: tijd voor de lijst!

Ben jij het ermee eens? Laat het ons weten op Facebook!

En déze foute uitspraken willen we in 2016 ook écht niet meer horen >>