Volgens de wetenschap is het juist goed om al je geld aan reizen te spenderen

Goed nieuws voor globetrotters. Onderzoek toont aan dat niet een goedgevulde schoenenkast of nieuwe designstoelen gelukkig maken, maar ervaringen.

Goed nieuws voor globetrotters.

Onderzoek toont aan dat niet een goedgevulde schoenenkast of nieuwe designstoelen gelukkig maken, maar ervaringen. Mensen met een schat aan mooie herinneringen en ervaringen blijken veel gelukkiger. En die krijgen we volgens de wetenschap vooral door het maken van een reis, het ondernemen van buitenactiviteiten of het bezoeken van musea.

We willen het wel, niet zo materialistisch zijn, maar slagen er vaak niet in om ons ervan los te koppelen. We denken vaak dat een mooier huis, nieuwe meubels of dat ene paar schoenen wel degelijk gelukkig maken. Mispoes! Volgens Dr. Thomas Gilovich maken spullen wel degelijk gelukkig, maar alleen op zeer korte termijn. Denk maar aan die designlamp die een half maandsalaris kostte: hoe gelukkig ben je er nu nog mee? En die mooie reis naar Vietnam? Verschijnt er een glimlach als je eraan denkt? Juist.

Dus vergeet die nieuwe tv en boek een ticket richting Bali of een ander exotisch oord (want het is koud hier). 2016 is het jaar dat je nieuwe ervaringen consumeert en dus gelukkiger wordt.

En deze 6 onverwachte dingen maken je ook dolgelukkig >>

Laatste nieuws