Zelfdiscipline kweken doe je zó

Of je goede voornemens nu te maken hebben met je gezondheid, liefdesleven of carrière: je hebt zelfdiscipline nodig om ze te na te komen. Zo kweek je

Zelfdiscipline kweken doe je zó

En hou je die goede voornemens langer vol.

Of je goede voornemens nu te maken hebben met je gezondheid, bilomtrek, liefdesleven of carrière: je hebt zelfdiscipline nodig om ze te na te komen. En aangezien de meesten van ons in de eerste week van januari al moeten constateren voornemen-wise gefaald te hebben (sorry: deprimerend maar waar), hier 3 tips. Zelfdiscipline kweken doe je zó.

1 CREËER EEN SUCCESZONEMensen met veel zelfdiscipline zijn niet zozeer spartaanse bikkels die beter zijn in zichzelf dingen ontzeggen; ze zijn gewoon beter in het managen van situaties, zo bleek uit een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Personality. En kennelijk maakt die kwaliteit nog happy ook. Uit datzelfde onderzoek bleek namelijk dat zelfgedisciplineerde mensen gelukkiger zijn dan mensen die vaak aan verleidingen toegeven. Hoe je situaties ‘goed managet’? Door een succeszone voor jezelf te creëren: mijd situaties, dingen en personen die jou in de verleiding kunnen brengen om je goede voornemens op te geven. Als je bijvoorbeeld een paar kilo kwijt wil en van jezelf wéét dat je de geur van verse worstenbroodjes niet kunt weerstaan, loop dan niet onnodig langs de bakker.

Nog meer tips om je goede voornemens langer dan een dag vol te houden >>

2 VOORKOM STRESS (ÉN HONGER)Uit een onderzoek van de Yale University en University of Southern California is gebleken dat stress – en dus niet honger! – de allergrootste saboteur is van zelfdiscipline. Omdat je stresshormonen toenemen naarmate je bloedsuikerspiegel daalt, is het echter óók van belang om op tijd, genoeg en gezond te eten. Al helemaal als je goede voornemens iets met gewichtscontrole te maken hebben.

3 simpele tips om te ontstressen >>

3 WEES LIEF VOOR JEZELFAf en toe streng zijn voor jezelf kan heel goed zijn. Maar sla niet door en word niet je eigen tiran. Heb je een keer gefaald? So be it. Als je te teleurgesteld of gefrustreerd bent als het even tegenzit, vergroot je de kans dat je alle discipline kwijtraakt. Dus geef jezelf tijd, wees vergevingsgezind en beloon jezelf ook als je het wél goed doet. Om nog even op het bakkervoorbeeld terug te komen: sta jezelf bijvoorbeeld eens in de twee weken toe wél via de bakker te lopen voor dat lekkere worstenbroodje.

En voor nu mag je zondigen met de allerlekkerste oliebollen van het land >>

Bron: happyinshape.nl