Mensen die op hun linkerzij slapen hebben meer nachtmerries

Uit onderzoek uit 2004 is gebleken dat mensen die op hun linkerzijde slapen méér kans hebben op nachtmerries dan zij die op hun rechterzijde slapen.

Lees ook

Snel omdraaien!

Volgens onderzoek uit 2004 zouden linkerzij-slapers meer nachtmerries hebben dan mensen die op hun rechterzijde slapen. Maar voordat je jezelf nu nieuwe slaapgewoontes gaat aanleren, is het goed om te weten dat er voor dit onderzoek slechts 63 mensen zijn onderzocht. Daar komt bij dat slechts 22 van die 63 op hun linkerzijde sliepen. En dáárvan gaf 41 procent aan veel last van nachtmerries te hebben, terwijl dat bij de mensen die op hun rechterzijde sliepen maar 14,6 procent was.

Nu een algemene tip voor iedereen die veel nare dromen heeft: ten eerste kun je jezelf er, voordat je in slaap valt, aan herinneren dat jíj de baas bent van je dromen; je kunt dus zelf het einde bepalen en van een nachtmerrie dus zomaar een leuke droom maken. Mocht dat niet helpen, dan zou je nog kunnen proberen om je nachtmerries op te schrijven en/of te bespreken met een expert. Zo kun je er achter komen wáárom je al die nare dromen hebt.

Slaap lekker!

Zó word je slapend succesvol >>
En zo donker moet je kamer zijn voor een goede nachtrust >>

Laatste nieuws

Zie ook