Deze posts van 2015 maakten de meeste reacties los

2015 was een veelbewogen jaar en dat is terug te zien in de meest gelezen artikelen op onze site. Wij delen onze top-11.

Deze posts van 2015 maakten de meeste reacties los

Een optelsom.

1 Van carrièrevrouw tot vluchteling: de 2400 kilometer lange reis van een Syrische moederDit artikel werd zó vaak gelezen dat het op de eerste plek in ons jaaroverzicht staat. Op Facebook werd het maar liefst 243 keer gedeeld en er werd volop gereageerd, getagged en geliked.

2 Dagboek van Shilan's strijd tegen ISHet verhaal van de Nederlands-Koerdische Shilan (25) die in Irak tegen IS vecht en haar ervaringen exclusief met Marie Claire journaliste Renée Lamboo-Kooij deelde, deed veel stof opwaaien. We werden allemaal meegesleept naar de heftige en schokkende verhalen aan de frontlinie en vonden het nog heftiger toen Shilan besloot te stoppen met het delen van haar verhalen, omdat ze niet meer onder woorden kon brengen wat ze meemaakte. 

3 Deze 27 banen zijn het slechtst voor je gezondheidDat veel van onze lezeressen een baan hebben die in deze top 27 staat, bleek wel uit alle reacties op Facebook – óf jullie zijn nog en masse bezig met het uitstippelen van jullie carrière, en kunnen deze lijst daar goed bij gebruiken!

4 Dit is de meest gezochte vrouw van IrakHet aangrijpende verhaal van Vian Dakhil (die op nummer één staat van de most-wanted list van IS) werd het afgelopen jaar veelvuldig gelezen en gedeeld.

5 Doen: Prison EscapeOntsnappen uit de gevangenis was dé hit van 2015; een levensecht spel waarbij je binnen 2,5 uur moet uitbreken. Perfect voor teambuilding, want in je eentje lukt het nooit. Samen complotten oplossen, verbonden sluiten en slim onderhandelen zijn dus vereist.

6 Zo vaak moet je je bed dus verschonenWees eens heel eerlijk, wanneer was de laatste keer dat jij je bed hebt verschoond? Volgens dit artikel waarschijnlijk te lang geleden, en als je het leest, dan garanderen wij dat je dat véél vaker gaat doen!

Zó houd je je goede voornemens langer dan een dag vol >>En dit zijn dé hotspots voor 2016 >>