Met komijn verbrand je 3x zo snel vet

Merry Christmas! Net op tijd voor kerstavond is hier nog even een very merry fact: het eten van één theelepel komijn per dag kan je vetbranding verd

Met komijn verbrand je 3x zo snel vet

Merry Christmas!

Net op tijd voor kerstavond is hier nog even een very merry fact: het eten van één theelepel komijn per dag kan je vetbranding verdriedubbelen. Yep, voeg vanavond alvast maar een lepeltje aan je diner toe.

Onderzoekers van de Iraanse Shahid Sadoughi Universiteit onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Daarbij kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. De helft at daarnaast tweemaal per dag 150 ml magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at 150 ml magere yoghurt zónder komijn.

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze 3 keer zoveel vet verloren (gemiddeld 14,64% van hun lichaamsgewicht versus 4,91%) én hun slechte cholesterolgehalte was significant verlaagd.

Tip: komijnsmoothieNu is een yoghurtje met komijn misschien niet de meest feestelijke snack. Je kúnt het ook gewoon over een willekeurig maaltje heen sprenkelen, maar we hebben een leukere manier om de komijnyoghurt een tasty upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van! Blend bijvoorbeeld yoghurt en komijn met granaatappelpitten en wat verse munt of gember.

Niet zo tuk op komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding zouden stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: happyinshape.nl

Zo stop je je suikerverslaving >>