De beste brunchplekken van Amsterdam

Breakfast + lunch = heaven. Omdat we vakantie hebben en dus tijd zat voor een uitgebreide brunch. Staring at Jacob Hier moet je eigenlijk maar éé

Lees ook

Breakfast + lunch = heaven.

Omdat we vakantie hebben en dus tijd zat voor een uitgebreide brunch. Bij deze tenten is-ie subliem.

Staring at Jacob
Hier moet je eigenlijk maar één gerecht bestellen en dat zijn de wafels met fried chicken en een gepocheerd ei, mét wat hete saus. Ook de salades en broodjes zijn goddelijk, maar nothing beats de wafels met kip.

Bakers & Roasters
In een oude garage in de Pijp zit Bakers & Roasters. Altijd BOMvol, dus je staat sowieso in de rij. Gewoon netjes achteraan sluiten; het is het waard. Op de kaart veel stoere brunchgerechten zoals tortilla’s gevuld met bacon, bonen, ei en ander vullend spul. Maar ook gewoon lekkere taart en pancakes.

Mr Porter
Hier krijg je je gepocheerde ei met een waanzinnig uitzicht on the side.

Little Collins
Deze Australische tent zit midden in de Pijp, dichtbij de Albert Cuijpstraat. Het menu is een ode aan Melbourne, waar de eigenaars vandaan komen. Hier vooral no-nonsense food: veel ei, worst, spek en aardappelen.

G’s Really Nice Place
Bij G’s vertoef je het liefst de héle zondag. Want naast een goede brunch serveren ze hier ook cocktails, met als signature drink de bloody mary.

Scandinavian Embassy
Bij Scandinavian Embassy geniet je van een healthy brunch én je drinkt er een van de lekkerste koffies van Amsterdam.

The Breakfast Club
Tegenover de Foodhallen zit The Breakfast Club, waar alles – hoe kan het ook anders – draait om het ontbijt. Een goed eitje bakken; hier hebben ze het tot kunst verheven.

The Lobby, Hotel V
Als je graag bij aan wat chiquere brunch aanschuift, dan is The Lobby een goede keus. Helemaal fijn voor de winterdagen, want het interieur is warm en knus. Bestel de wentelteefjes!

Bluespoon, Andaz
Bij Bluespoon staat een gigantisch buffet op je te wachten. En als je nu denkt aan wat croissantjes, ei en sappen, dan heb je het mis. Er is keuze uit salades, kazen, gerechten als pasta of vis, ei, honderden broodjes én een heuse dessert-tafel. Voor €39 schuif je aan.

Lotti’s, The Hoxton
The Hoxton heeft niet alleen een steengoede locatie, het heeft ook een toprestaurant waar je lekker kunt brunchen. Na afloop kun je nog wat aan de knappe bar blijven hangen of in de Chesterfields neerploffen voor een spelletje.

En dit zijn de beste restaurants van Amsterdam >>

Laatste nieuws

Zie ook