10 films die je wil zien in 2016

Onze favo releases, in geheel willekeurige volgorde.

Lees ook

Hier ga je dit jaar een bioscoopkaartje voor scoren.

Onze favo-releases, in geheel willekeurige volgorde:

1/ Finding Dory
Met wie: Ellen DeGeneres, Albert Brooks
In de bioscoop: juni
Je lievelingskarakter uit de Pixar-klassieker Finding Nemo – juist: Dory – krijgt eindelijk haar eigen film. Omdat ze zo vergeetachtig is, duikt ze samen met haar maatjes Nemo (he’s back) en Marlin in haar verleden. Je komt er dus eindelijk achter waar Dory met walvissen leerde praten en wat ze zich nog kan herinneren over haar verleden.

2/ How To Be Single
Met wie: Dakota Johnson, Rebel Wilson
In de bioscoop: februari
Voor de tweede keer op rij probeert Dakota Johson (Fifty Shades of Grey) onze Valentijnsharten te winnen. Dit keer speelt ze een single vrouw die door haar vriendin op sleeptouw genomen wordt in de datingwereld van New York. Met de fantastisch grappige Rebel Wilson, dus lachbuien gegarandeerd.

3/ Bridget Jones’ Baby
Met wie: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
In de bioscoop: september
In de derde Bridget Jones-film is Zellwegers alter-ego nog steeds vrijgezel. Dit keer gaat ze op zoek naar de vader van het kind dat in haar buik groeit. Met Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy) als sprankelnieuw karakter. Dat wordt smullen. Check hier de eerste setfoto’s:

4/ Room
Met wie: Brie Larson, Jacob Tremblay
In de bioscoop: maart

Een aangrijpend verhaal over een moeder en zoon die leven in ‘Kamer’ – een afgesloten ruimte in het huis van Old Nick, de ontvoerder en verkrachter van moeder Joy. Op een dag weten ze te ontsnappen, en dan gaat er een compleet nieuwe wereld open voor de 5-jarige Jack. Room won tot dusverre al 31 awards en is genomineerd voor maar liefst drie Golden Globes. Wij krijgen bij de trailer al kippenvel.

5/ Soof 2
Met wie: Dan Karaty en meer
In de bioscoop: december
Eind 2016 verschijnt het vervolg van de succesvolle Nederlandse romcom Soof. Over de nieuwe verhaallijn is nog niet veel bekend, maar het wordt ongetwijfeld weer zeer herkenbaar en geestig. Voorlopig frissen we ons geheugen even op met een trailer van de eerste film:

6/ The Jungle Book
Met wie: Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Bill Murray
In de bioscoop: april

Remake van het klassieke verhaal van het weesjongetje Mowgli, dat opgevoed wordt door dieren uit de jungle. Leuk feitje: de film is gemaakt door de makers van Pirates of the Caribbean.

7/ Suicide Squad
Met wie: Margot Robby, Will Smith, Cara Delevingne, Viola Davis
In de bioscoop: augustus
Een groep bijzondere superschurken gaat voor de Amerikaanse overheid aan de slag, in ruil voor hun eigen vrijheid. Met een sterrencast waar je ú tegen zegt.

8/ The BFG
Met wie: Ruby Barnhill, Mark Rylance
In de bioscoop: juni

Yes, daar is eindelijk The Big Friendly Giant (ofwel: De Grote Vriendelijke Reus)! Steven Spielberg komt deze zomer met een film naar het gelijknamige boek van de legendarische schrijver Roald Dahl. Over het weesmeisje dat bevriend raakt met – je raadt het al – een grote én vriendelijke reus. Hij wordt door andere reuzen buitengesloten, omdat hij weigert kinderen op te eten.

9/ Spotlight
Met wie: Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Michael Keaton
In de bioscoop: januari

Een indrukwekkende film over journalisten van The Boston Globe, die een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap aan het licht brengen, wat uiteindelijk leidt tot een van de grootste schandalen in de Amerikaanse geschiedenis. Waargebeurd en nu al genomineerd voor drie Golden Globes. Dat belooft wat.

10/ The Divergent Series: Allegiant
Met wie: Shailene Woodley, Theo James, Naomi Watts
In de bioscoop: maart
Beatrice Prior en Tobias Eaton blíjven maar avonturen beleven in het futuristische Chicago. Dit keer buiten het hek, dat wordt nóg spannender.

11/ The Danish Girl
Met wie: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard
In de bioscoop: 14 januari
De film speelt zich in de jaren twintig af en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Einar’s baanbrekende beslissing om als vrouw, Lili Ebe, door het leven te gaan en de invloed daarvan op hun huwelijk en kunst. 

Op welke film kan (en wíl) jij niet langer wachten? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Enne, deze uitspraken willen we NOOIT meer horen in 2016 >

Laatste nieuws

Zie ook