Dit moet je doen als je te veel hebt gegeten

IK. Taart, soep, salades, kalkoen, pasta, wijn, nog meer wijn, kerstkransjes, ijstaart: met kerst gaan we los. De gouden tip van 'de experts' is d

Dit moet je doen als je te veel hebt gegeten

IK.KAN.NIET.MEER.

Taart, soep, salades, kalkoen, pasta, wijn, nog meer wijn, kerstkransjes, ijstaart: met kerst gaan we los. We hollen van kerstonbijt via kerstbrunch en -borrel naar kerstdiner. Tot je ’s avonds ZO vol zit dat je alleen maar gestrekt op de bank wilt liggen om een kerstfilm te verslinden. Hoe zorg je ervoor dat je je minder vol en opgeblazen voelt? In ieder geval niet door nóg meer eten, wat we vaak tóch doen, aangezien onze strakke taille nu toch al helemaal verpest is. Hands off die kerstkransjes!

De gouden tip van 'de experts' is dat je gewoon weer verder gaat met gezond eten – hoeveel je ook hebt gezondigd, het is nooit te laat. Probeer de volgende ochtend weer braaf te starten met je bakje yoghurt en fruit of ei met avocado. Drink dubbel zoveel water, vooral omdat je waarschijnlijk veel zout en alcohol hebt genuttigd, en als laatste: kom van die bank af! Ga een flink blokje om met de hond of ga sleeën (sneeuw, waar ben je?!).

En mocht jij op tweede kerstdag aan de beurt zijn om te koken, kies dan voor een vis uit de oven, frietjes van zoete aardappelen, een groene salade met een zelfgemaakte vinaigrette of andere lichte kost. De truc is veel kruiden te gebruiken om het smaak te geven. Artisjok is ook een uitstekende keuze om de spijsvertering een extra boost te geven.

Hier tips voor culinaire gerechten die je binnen een handomdraai op de kersttafel zet >>

Thank us later!