Je kunt net zo high worden van hardlopen als van wiet

Hardlopen kan dus écht verslavend zijn. Voor alle hardloopfanaten heel herkenbaar; als je eenmaal je ritme te pakken hebt, is rennen zó lekker! Ei

Lees ook

Hardlopen kan dus écht verslavend zijn.

Voor alle hardloopfanaten heel herkenbaar; als je eenmaal je ritme te pakken hebt, is rennen zó lekker! En wanneer je je eerste hardloopwedstrijd hebt gelopen, wil je meer. Een marathon misschien? Dat enthousiasme delen we ook graag met anderen: met onze moeder, zus of vriendinnen. En daar zit altijd wel iemand tussen die écht niet snapt waar je het over hebt, die je voor gek verklaart.

Eindelijk is nu bewezen dat hardlopen verslavend kan zijn, en dat je er net zo high van kunt worden als van een jointje. Er komen tijdens het hardlopen lekkere stofjes vrij in je hersenen: de zogenaamde ‘runners high’ bestaat dus echt.

Deze dingen verpesten je metabolisme >>

De onderzoekers plaatsten muizen in een rad – zoals je misschien wel weet, lopen muizen graag hard – en wat bleek? Zodra ze de aanmaak van het stofje endocannabinoïden blokkeerden, hadden de muizen een veel lagere tolerantie voor pijn en waren ze na een paar rondjes uitgeblust. En laat het roken van wiet nou precies datzelfde stofje aanwakkeren.

En nee, dit is dus geen betoog om wiet te gaan roken maar om te gaan sporten! Goed voornemen, anyone?

12 minuten in de sportschool is meer dan genoeg >>

Laatste nieuws

Zie ook