Zo lang duurt het om je favoriete junkfood er weer af te sporten

Stiekem houden we állemaal wel eens (of heel vaak) van junkfood. Infographic stelde op hoelang het duurt voor je die lekkere burger er af hebt gesport

Lees ook

Willen we dit weten?

Hoe lang het duurt voordat je je favoriete snacks (denk: chocolade, burgers, pizza’s) eraf hebt gesport? Het is iets waar de meeste mensen niet eens aan willen denken, maar het antwoord is soms verbluffend. Feit is dat wij – vrouwen – véél meer ons best moeten doen dan mannen om die calorieën te verbranden. Zó oneerlijk.

Je denkt misschien dat fastfood het lastigste is om eraf te sporten, maar dat is niet helemaal waar. Terwijl je voor gebakken kip, pizza en burgers weliswaar meer dan een uur in de sportschool moet knallen, is dat niets vergeleken met de 178 minuten cardio of 237 minuten gewichtheffen die nodig zijn om de ‘schade’ van een chocolade-carameltaart ongedaan te maken. We willen je niet ontmoedigen, maar dit zijn de harde feiten…

Coca Cola
Heb je een zwak voor frisdranken, wees dan gewaarschuwd: voor elk blikje Cola zou je 14 minuten cardio moeten doen of 19 minuten gewichtheffen…

Patat
Je hebt haast, bent in de stad en zoekt iets om ‘effe snel weg te werken’. Zoek de volgende keer nog maar even door wanneer die grote gele M je probeert te verleiden, want om een grote portie friet er weer af te sporten, zul je zo’n 48 minuten cardio of 64 minuten gewichtheffen moeten doen.

Hamburger
En als je bij die french fries ook nog een Big Mac bestelt, plak er dan nog maar een uurtje aan vast, oftewel 51 minuten cardio óf 68 minuten gewichten.

Pizza
Dacht je dat je er goed af kwam omdat je geen McDonalds-fan bent, ook pizza-lovers worden met de neus op de feiten gedrukt. Een pizza margherita betekent al snel 71 minuten op de loopband of 94 minuten krachttraining.

Kentucky Friend Chicken
KFC-liefhebbers kunnen er ook niet omheen; na het verorberen van drie stukken kip (en welke échte KFC-freak eet er nou maar drie stukjes?), mag je mooi een uur en een kwartier in de cardiohoek spenderen of 101 minuten losgaan met de gewichten.

Chocolade
Als voorbeeld wordt een 45 grams Cadbury melkreep gekozen (da’s een kleintje), maar dit zal voor het gros van de chocoladerepen gelden. Wanneer je in je pauze een reep naar binnen hebt gesmikkeld, ‘kost’ dat je 25 minuten cardio of 33 minuten gewichtheffen.

Bier
En biertje is bijna net zo ‘slecht’ als een chocoladereep, want het staat gelijk aan 25 minuten cardio of 34 minuten gewichtheffen. En dat is er dus maar één…

Chocolade cake
Last but not least, en we hebben dit keer zeker niet het beste voor het laatst bewaard: een chocolade-carameltaart. Als je een zwak hebt voor dit soort cakes, maak dan je borst maar nat. Pas na 178 minuten in de cardiohoek of zelfs 237 minuten (bijna 4 uur dus!) met de gewichten, heb je al dat zoets er weer afgetraind. Be warned!

Tóch die Big Mac gegeten? Dít gebeurt er met je lichaam ná het eten van een Big Mac >

Laatste nieuws

Zie ook