Dit waren in 2015 de populairste zoektermen op Google

Dat Google onze nieuwste BFF is blijkt maar weer. Hierbij de lijstjes van de meest gezochte zoektermen van Google in Nederland in 2015.

Dit waren in 2015 de populairste zoektermen op Google

We raadplegen Google voor àlles.

Na de jaaroverzichten van Twitter en YouTube kon Google natuurlijk niet achterblijven. De zoekmachine maakte vandaag bekend wat dit jaar de populairste zoektermen waren in Nederland. We blijken veelvuldig te zoeken naar populaire tv-programma’s (denk: Boer zoekt vrouw), nationale persoonlijkheden (met Joost Zwagerman op nummer één) en festivals en events (Tour de France 2015 staat bovenaan), maar ook naar gebeurtenissen die een grote impact hebben op ons leven (de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs).

‘Wat is?’Dit jaar zochten we ook veel naar tekst en uitleg over kapitaalverzekeringen, glamping en bewerkt vlees. Vraag je je af ‘Wat is dat ook alweer?’, dan kun je je aansluiten bij het gros van Nederland; dit waren namelijk de meest gebruikte zoektermen in combinatie met de tekst ‘Wat is’. Ook onderwerpen als ‘transgender’ en ‘intersekse’ werden veel gegoogeld.

Top-10 van meest gebruikte zoektermen in combinatie met ‘Wat is’:1. Wat is een kapitaalverzekering?2. Wat is glamping?3. Wat is bewerkt vlees?4. Wat is een vlogger?5. Wat is mijn dak waard?6. Wat is een transgender?7. Wat is zeevonk?8. Wat is intersekse?9. Wat is schurft?10. Wat is een tatami?

1. Hoe werkt de nieuwe snapchat?2. Hoe werkt chromecast?3. Hoe werkt Windows 10?4. Hoe werkt Twitter hashtag?5. Hoe werkt een selfie stick?6. Hoe werkt een wifi extender?7. Hoe werkt een zonnepaneel?8. Hoe werkt een rabo scanner?9. Hoe werkt bijtelling?10. Hoe werkt bitcoin?

Gebeurtenissen 2015Dat 2015 een heftig jaar was, dat staat vast. Nederland zocht dan ook massaal naar de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, maar ook de recente aanslagen in Parijs zijn door veel mensen opgezocht op Google. Ook ‘Andrea Lubitz’, de copiloot die met opzet het Germanwings-toestel heeft laten crashen, en ‘Tarik Zahzah’, de man die het NOS-gebouw in Hilversum binnendrong en zendtijd eiste, staan in de top-10 van 2015.

Top-10 issues van 2015:1. Je suis charlie2. Aanslag Parijs3. Andrea Lubitz4. Tarik Zahzah5. Isis6. Vluchtelingen7. Boko Haram8. Ebola9. Aanslag Tunesië10. MH17

Dit zijn de populairste YouTube-video's van 2015 >En dit is het allesomvattende jaaroverzicht van Twitter! >