Beste hotel ter wereld: het Mamounia in Marrakech

Zaterdagavond werden de World Travel Awards uitgedeeld. De hoofdprijs voor het beste hotel ter wereld ging naar Hotel Mamounia in Marrakech!

Beste hotel ter wereld: het Mamounia in Marrakech

Niet eens zo gek ver hier vandaan...

Zaterdagavond werden de World Travel Awards uitgedeeld – voor reislustigen dé prijs om in de gaten te houden ter aanvulling van je travel bucketlist. De hoofdprijs voor het beste hotel ter wereld ging naar... tromgeroffel... Hotel Mamounia in Marrakech! Digital editor Yeliz sliep er onlang nog. De lucky bastard.

“In Mamounia hangt die authentieke, mysterieuze Marokkaanse sfeer. In elke ruimte wil je wel een @ihaveathingwithfloors-foto maken, want gekleurde tegels vormen de mooiste patronen. 's Avonds als alle olielampen en kaarsen branden, waan je je in een palais. En dan is er de spa. O, die spa. Die is onwerkelijk mooi. Je komt binnen bij het zwembad, helderblauw met mozaïek op de muren en gouden ornamenten. In de spa zelf is het donker en warm. Ik kreeg een signature treatment en kwam er als herboren uit. Bij het buitenzwembad is het trouwens ook goed vertoeven; je ontbijt er poolside.”

[gallery ids="27143,27144,27145,27146"]

“Mocht je om zijn en al een ticket Marrakech geboekt hebben, dan tip ik ook nog Nomad om te lunchen, midden in de souk met een tof dakterras (en goddelijke citroentaart). En koffie drink je gewoon bij een van de tentjes die uitkijken over de slangenbezweerders, muzikanten en eetstallen van het Jemaa El Fna plein.” De volledige lijst met winnaars van de World Travel Award vind je hier.

Volgens de World Travel Awards vind je de beste stranden in de Malediven. Dit hotel won de Traveler's Choice Award van Tripadvisor >

Dit zijn de 10 tekenen dat je toe bent aan vakantie >