9 veelgestelde vragen tijdens het kerstdiner

En hoe je ermee dealt.

Lees ook

It’s the most wonderfull time of the year. Eens. Alleen volgen na de kerstspelletjes en het uitpakken van de cadeaus altijd weer diezelfde vragen. Jaar na jaar. Heeft jouw familie ook zo’n vast repertoire? Zaak om je goed voor te bereiden zodat je straks niemand naar de keel vliegt. Hier alvast een aantal (irritante) veelgestelde vragen – we doen ook alvast een suggestie voor een passend antwoord:

Vraag van moeder: Nog steeds single? Antwoord: Yep! Single en not ready to mingle. Want single zijn heeft heel veel voordelen. Wil je dat ik ze voor je opsom?

Vraag van vader: Zou je niet eens gaan sparen? Antwoord: Halló pap. Ik leef in een stad. Daar is alles duur. Wonen, vaste lasten, eten. (Don’t mention die verzameling van exorbitant dure schoenen…).

 

Vraag van moeder: Gaan jullie binnenkort een huis kopen? Antwoord: Klopt, dat is wel verstandig. We houden onze ogen open, maar we hebben geen haast. (Je denkt: eerst die spaarrekening eens flink aanvullen en daarna wil ik liever op reis.)

Vraag van oma: Wanneer kom je weer hier wonen? (Voor iedereen die niet uit de grote stad komt zeer herkenbaar. Want oma wil het liefst dat je weer om de hoek komt wonen. In Lutjebroek. Vlakbij mams en paps. In een rijtjeshuis. Met een hond. Nachtmerrie.) Antwoord: Wie weet, oma. (N)Ooit.

Vraag van paps: Nog steeds werkloos? Antwoord: Correctie: werkzoekend. Voor het geval je het gemist hebt, de werkloosheid onder jongeren is sinds maart 2015 weer gestegen naar 11,5 procent. En ik behoor nog tot die groep.

Vraag van de schoonouders: Zijn jullie druk aan het oefenen voor een baby? (Vaak gevolgd door een ‘haha’ gepaard met een elleboogstoot van schoonvader aan schoonmoeder.) Antwoord: Heel druk. We hebben direct wat vragen voor jullie. Welke vaste dagen en hoeveel weekenden per maand kunnen jullie oppassen?

Vraag van vader: Wanneer krijg je een vast contract? Antwoord: Niet. Welkom in 2017.

Vraag van oom Hennie: Jullie hebben de laatste maanden lekker gegeten, zo te zien. Antwoord: En de vraag is?

Lees ook: Dit zijn de mooiste kerstetalages van dit jaar

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook