Dít is het lelijkste woord van het jaar

Zo'n 25.000 Nederlanders en Vlamingen waren het er mee eens. Dít woord is by far het lelijkste woord van het jaar. Wij zijn het er volledig mee eens.

Dít is het lelijkste woord van het jaar

En terecht!

Zo’n 25.000 deelnemers in Nederland en Vlaanderen zijn het dit jaar met elkaar eens: verkeerd gebruik van het woord ‘me’ levert de meeste irritatie op. Hiermee ‘wint’ het woord de verkiezing voor het lelijkste woord van het jaar. En wij zijn het daar volledig mee eens.

We kennen ze allemaal wel: mensen die ‘me’ gebruiken als bezittelijk voornaamwoord (denk: ‘Ik moet zo naar me werk’, ‘Me schoonouders willen dat ik eerste Kerstdag daar vier’) ARGH! Frustratie. Het moet natuurlijk gewoon ‘mijn’ zijn.

De verkiezing door het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) werd voor de derde keer gehouden. Vorig jaar kreeg het woord ‘oudjes’ de meeste stemmen en in 2013 werd ‘kids’ gekozen.

Benieuwd naar de hele top-10 van 2015? Ziehier:1 Me2 Diervriendelijk vlees3 Plezierjacht4 Participatiesamenleving5 Papadag ('Je bent toch altijd papa? Waarom wel papadag, maar geen mamadag?')6 Mensenmens7 Dagdagelijks ('Het betekent gewoon dagelijks, dus ‘dag’ is overbodig', aldus onze Vlaamse buren)8 Zeg maar9 Chillen10 Selfie

Wat vind jij van de top-10? En heb je jezelf al betrapt op het gebruiken van de bovenstaande woorden? Laat het ons weten op Facebook!

En ook dit willen we niemand meer horen zeggen in 2016 >