Is dit een cirkel? Je antwoord zegt een heleboel over wie jij bent

Zie jij een cirkel of niet? Je antwoord laat volgens een onderzoek zien wat voor politieke voorkeur jij hebt. Wij leggen uit.

Lees ook

#thecircle

Wat denk jij wanneer je onderstaand beeld ziet? Je antwoord zegt veel meer over je dan je denkt. Volgens een studie in de Journal of Personality and Social Psychology laat jouw antwoord namelijk zien hoe jij de wereld op politiek niveau bekijkt.

Circle

Als je dacht ‘Ja, túúrlijk is dat een cirkel’, is er een grote kans dat je een liberale denker bent. De studie zegt dat je waarschijnlijk LGBT-rechten (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgendered), legalisering van drugs en een sterke verzorgingsstaat support.

Dacht je ‘Dát? Een cirkel? Absoluut niet!’, dan is de kans groot dat je conservatief bent en gelooft in een kleine regering en een sterk leger.

Volgens het onderzoek gaat het allemaal over hoe flexibel we zijn. Als we minder tolerant zijn of, zoals de studie zegt, conservatiever, hebben we meer commentaar op het feit dat de ‘cirkel’ een aparte vorm heeft en kunnen we de vorm dus onmogelijk een fatsoenlijke cirkel noemen.

Vrije denkers zijn toleranter volgens de studie, dus vinden ze het geen probleem om de vorm als cirkel te accepteren, ondanks de aparte vorm.

Wat zie jij erin? En klopt de uitslag van het onderzoek? Laat het ons weten via Facebook!

Dit zeggen je handen over jouw persoonlijkheid >

Bron: marieclaire.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook