Vòòr 10 uur 's ochtends beginnen met werken is dus heel slecht voor je

Paul Kelley is vanaf nu onze number one hero. Waarom? Hij beweert namelijk dat we absoluut niet voor 10 uur 's-ochtends aan het werk zouden moeten.

Vòòr 10 uur 's ochtends beginnen met werken is dus heel slecht voor je

Hint voor je leidinggevende!

Dr. Paul Kelley is vanaf nu onze number one hero. Hij is namelijk de man die beweert dat we niet voor 10 uur ’s ochtends moeten beginnen met werken. Een geschenk voor iedereen die vroeg opstaan én vroeg aan de slag gaan haat. We zouden onszelf daardoor kwellen met onnodig slaaptekort, en daar hebben we helaas veels te veel ervaring mee.

De Oxford academicus gelooft dat voor 10 uur werken ervoor zorgt dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestrest zijn. En hij vindt dat er een ‘huge societal change’ moet plaatsvinden om onze werktijden aan te passen aan onze biologische klokken. We couldn’t agree more.

Volgens Kelley leven we op dit moment in een zogenaamde ‘slaaptekortmaatschappij’, waarin het merendeel van de mensen te weinig slaapt. Ook benadrukt hij dat te weinig slaap erg schadelijk is voor ons lichaam, omdat slaaptekort een nadelige invloed heeft op onder andere onze fysieke én emotionele prestaties. Klinkt allemaal heel logisch: 1+1=2, dus hup naar je leidinggevende hiermee. Hij of zij wil toch ook niet dat jij minder goed presteert?

En zó kun je tijdens het slapen ook nog eens succesvol worden >