14 vrouwen die hun unieke schoonheid laten zien

Fotograaf Carey Fruth wil met de foto serie “American Beauty” schoonheid herdefiniëren. Wij laten de krachtige beelden zien.

Lees ook

Schoonheid komt in alle vormen, maten, leeftijden en kleuren.

Dat wilde fotograaf Carey Fruth duidelijk maken met de serie “American Beauty”, waarin 14 verschillende vrouwen naakt in een bed van seringen liggen.

Fruth’s inspiratie voor de serie was de iconische rozenblaadjesdroom in de film American Beauty (1999), waarin een man van middelbare leeftijd (Kevin Spacey) een seksuele droom heeft over de beste vriendin van zijn tienerdochter (die héél knap, dun, blond en blank is). De scène is de weergave van een typische mannenfantasie over een jonge vrouw, waarbij zij geen actieve rol heeft maar voornamelijk als monddood lustobject fungeert.

Met deze beelden wil Fruth de macht die de man in de filmwereld heeft, afpakken en aan vrouwen geven. Volgens haar is er op dit moment in de mainstream media slechts één type vrouw te vinden, namelijk een dunne witte vrouw. “But that is not actually what the majority of women in our country look like. America is made up of all types of women. Women who are hungry to see themselves represented in a beautiful way. And why shouldn’t they?”, aldus Fruth. En wij geven haar groot gelijk, want ook in Nederland (en de rest van de wereld) is dat niet zo.

Door de vrouwen die er juist anders eruitzien dan wat de mainstream media voorschotelt in het zonnetje te zetten, hoopt ze deze vrouwen extra kracht te geven en hen ervan te overtuigen dat ook zij mooi, zelfverzekerd en sexy zijn.Wanneer vrouwen in haar studio komen, vertelt ze hen dan ook dat zij hen wil bewijzen dat ze echt heel mooi zijn, ook al dachten ze altijd van niet. Door met hen in een fantasiewereld te stappen hoopt ze dat zij de angst om niet knap te zijn los kunnen laten.

Ook deze 7 vrouwen herdefiniëren het begrip schoonheid op krachtige wijze! > 

Laatste nieuws

Zie ook