Kim Kardashian, Angelina Jolie en Emma Watson mishandeld voor schokkende campagne

Kunstenaar en activist aleXsandro Palombo zorgde voor een heftige campagne met mishandelde celebrities zoals Kim Kardashian, Angelina Jolie en Emma Wa

Kim Kardashian, Angelina Jolie en Emma Watson mishandeld voor schokkende campagne

Heftig!

Een aantal van Hollywoods prachtige en krachtige vrouwen hebben een schokkende make-over gekregen voor een campagne over huiselijk geweld.

Foto’s van onder andere Kim Kardashian, Angelina Jolie en Emma Watson zijn door kunstenaar en activist aleXsandro Palombo voor het ‘No Women is Immune from Domestic Violence Project’ dusdanig bewerkt dat het lijkt alsof de vrouwen vol zitten met kneuzingen, blauwe plekken en andere wonden. Zijn doel is alle slachtoffers van (huiselijk) geweld ervan te overtuigen het niet langer te pikken en de stilte te doorbreken. Volgens Polombo moet er meer aandacht zijn voor vrouwen die slachtoffer kunnen worden van fysiek en seksueel geweld. Hij wil benadrukken dat niemand immuun is voor mishandeling, zelfs niet als je het sprookjesleven van een celebrity leeft.

De beroemdheden zelf wisten echter niet dat hun foto's hiervoor werden gebruikt. Zo zegt een bron van de familie van de Kardashians dat er geen contact is opgenomen met Kim en Kendall voor goedkeuring. Ze steunen het goede doel wel, maar vinden het belangrijk dat ze voortaan van te voren worden ingelicht, voordat zoiets gepubliceerd wordt. Enorm begrijpelijk, want het is natuurlijk enorm heftig om jezelf (of een bekende) ineens zo te zien verschijnen op het Internet.

In het kader van de Internationale Dag voor Eliminatie van Geweld tegen Vrouwen (25 november), besloot Palombo zijn kunsten toe te passen op een aantal topcelebrity's en hen te gebruiken als gehavende slachtoffers. Het resultaat? Heftige en impactvolle beelden.

[gallery ids="26494,26480,26493,26481,26483,26484,26485"]