Je kunt dus wel écht aan de verkeerde kant het bed uitgestapt zijn

Aan de verkeerde kant van het bed uitgestapt? Dat kan toch niet? Uit nieuw onderzoek blijkt van wel! Wij leggen uit.

Je kunt dus wel écht aan de verkeerde kant het bed uitgestapt zijn

 

Niets vervelender dan een wijsneus die tegen je zegt dat je ‘vast met je verkeerde been uit bed bent gestap’ wanneer je net iets te vaak fel reageert. En daarna nog chagrijniger bent. Maar het blijkt dat er dus wél een kern van waarheid in zit. Niet je been, maar aan welke kant je slaapt bepaalt of je chagrijnig bent.

Volgens onderzoek van beddenfabrikant Sealy, zijn mensen die aan de linkerkant het bed uitstappen vaker in een goede bui, hebben ze meer vrienden en houden ze meer van hun werk. En dus kun je beter aan de linkerkant van het bed slapen.

Voor de studie heeft Sealy 1000 mensen in het Verenigd Koninkrijk ondervraagd en gekeken wat voor invloed het uitstappen aan de linker- en rechterkant van het bed had op onder andere hun humeur en succes.

Verrassend genoeg kwam uit het onderzoek naar voren dat ‘lefties’ 's ochtends consistent in een betere bui waren dan ‘righties’. Ook vonden de links-uitstappers hun banen leuker (8% meer), hadden ze meer goede vrienden en ze hadden zelfs een positievere kijk op het leven (95%). Righties daarentegen waren vaker humeurig in de ochtenduren en gaven de voorkeur aan hun eigen vaste gezelschap (9% meer kans).

Laten we voor de righties onder ons hopen dat deze resultaten alléén gelden voor het Verenigd Koninkrijk…

Is de left side toch de ‘right side’? En aan welke kant van het bed stap jij uit? Laat het ons weten via Facebook!

En mensen die hun bed 's ochtends opmaken zijn gelukkiger en productiever >