8 manieren om langer van je scheerbeurt te genieten

Schoonheidsspecialist én huidexpert bij Venus, Nathalie Eleni legt ons uit wat je voor, tijdens en ná het scheren moet doen voor optimaal resultaat.

8 manieren om langer van je scheerbeurt te genieten

Handig!

We weten allemaal wel hoe we moeten scheren (want hé, wat is er nou makkelijker dan dat mesje over je benen te laten glijden?), maar wist je dat je véél langer zou kunnen genieten van een gladde huid? Schoonheidsspecialist van vele celebrities én huidexpert bij Venus, Nathalie Eleni vertelt wat je voor, tijdens en ná het scheren moet doen:

1 Gebruik een dag van tevoren een zoutscrub om dode huidcellen te verwijderen.“Begin bij de enkels en werk in cirkelvormige bewegingen naar boven. Vooral voor vrouwen met een gevoelige huid is het verstandig om een exfoliërende handschoen te gebruiken, om te voorkomen dat je te hard scrubt.”

2 Douche of neem een bad voordat je gaat scheren, om natuurlijke oliën en zweet te verwijderen en de haartjes te hydrateren.“Twee of drie minuten is optimaal; zodra je langer dan 15 – 20 minuten doucht, zal het water je huid laten rimpelen, waardoor het scheren lastiger is.”3 Breng een ruime hoeveelheid vochtrijke scheergel aan voor het scheren, om het water in de haartjes te behouden en ervoor te zorgen dat het scheermesje makkelijk over de huid glijdt.“Dit zal ervoor zorgen dat je een paar extra dagen niet hoeft te scheren. Normale zeep is niet goed genoeg is, deze zorgt ervoor dat je scheermesje vol komt te zitten met zeeprestjes. Ook drogen veel douchegels je huid juist uit.”

4 Scheer met een nieuw mesje; deze kan dichter op je huid scheren, glijdt makkelijker over je huid én je voorkomt sneetjes en irritatie.“Je moet je mesje vervangen zodra je de eerste tekenen van botheid ziet of voelt. Gemiddeld vervangen vrouwen hun mesjes na tien keer scheren.”

5 Probeer zo zacht mogelijk over je huid te gaan en zo weinig mogelijk druk uit te oefenen, en scheer daarbij in de richting die het meest comfortabel aanvoelt.“Voeg extra (nieuw) schuim toe als je begint aan de bikinilijn en andere gevoelige areas.”

6 Bewaar de moeilijk te scheren plekken voor het laatst.“De achterkant van je knieën en dijen en je enkels, waar je huid dicht op het bot zit, zijn vaak lastig om te scheren. Zoek naar een scheermesje met een ovalen kopstuk, zodat je optimaal kunt manoeuvreren, en gemakkelijker rondom de lastige plekjes kunt bewegen.”7 Spoel goed af na het scheren en dep daarna je huid droog met een handdoek.“Droog je huid niet hardhandig af en zorg er ook voor dat je je huid niet helemaal droog maakt. Het extra water dat op je lichaam blijft zal namelijk in je huid worden opgenomen als een soort natuurlijke vochtinbrenger. Dit helpt uitdroging en een schilferige huid te voorkomen. Speciaal bij pasgeschoren benen is dit erg belangrijk, want zo behoud je die gezonde gloed!”8 Smeer een natuurlijke lichaamsolie op je gladde benen (gebruik géén synthetische parfums of geurstoffen).“Probeer een simpele kokosnoot- of macademia-olie, die je in de reformwinkel of apotheek kunt halen. Deze zullen je huid voeden en je kunt het iedere avond voordat je naar bed gaat opdoen.”

Maar als je single bent hoef je hier natuurlijk helemaal niet mee te dealen, score! >

Bron: marieclaire.com