6 bizar knappe dingen die sportvrouwen kunnen

Een kleine greep uit de gigantisch bijzondere dingen die sportvrouwen kunnen en gepresteerd hebben

Lees ook

#LIKEAGIRL

De wereld kent een hoop power ladies die fantastisch goed zijn in sport. Daarom: een kleine greep uit de bijzondere dingen die vrouwen gepresteerd hebben. Don’t try this at home ;).


1/ Op spitzen dansen
Op spitzen lijken die mooie benen nóg langer, maar daar staat wel wat tegenover: dansen op pointe-schoenen is bepaald niet pijnloos en het kost veel tijd om de techniek goed te beheersen (en niet om te vallen). Wij houden het voorlopig op kijken.


2/ Een salto maken op een balk van 10 centimeter breed
Op een balk van vijf meter lang en tien(!) centimeter breed doen turnsters allerlei kunsten die een gemiddeld mens niet eens op de grond kan uitvoeren zonder zijn nek te breken. Alsof het niks is.


3/ Een tennisbal met een snelheid van 200 km/h over het net werken
Niet gek dat die tennissers zulke prachtige gespierde armen hebben. Fun fact: de Duitse Sabine Lisicki serveerde ooit een tennisbal met 210 kilometer per uur. Daarmee heeft ze het wereldrecord van de vrouwen op haar naam.


4/ Oneindig lang hardlopen
Dacht jij dat 5 kilometer hardlopen veel is? Think again. Er zijn namelijk ook volop vrouwen die een marathon voltooien, een afstand van meer dan 42 kilometer. De Britste marathonloopster Amy Hughes deed dat zelfs 53 keer in 53 dagen. De 47-jarige Kim Allen uit Nieuw-Zeeland heeft de langste run op haar naam staan. Zij rende maar liefst 86 uur achter elkaar en legde in totaal 500 kilometer af. Ongelooflijk.


5/ Op elkaar balanceren
Deze acrobaten moeten elkaar voor de volle honderd procent vertrouwen.


6/ Pirouettes op één been, op één schaats én in deze houding
Geloof het of niet: na zo’n knap staaltje draaiwerk gaan figuurschaatsers gewoon weer verder met de rest van hun oefening. 

7 lessen die we leerden van een yoga girl >
5 work-outs onder de 30 minuten >

Laatste nieuws

Zie ook