Elke dag een banaan is belachelijk gezond

Bananas! Wil je afvallen, een minder opgeblazen gevoel en meer energie? > Je krijgt er slanke, ranke spieren van Magnesium in bananen ondersteunt

Lees ook

Bananas!

Wil je afvallen, een minder opgeblazen gevoel en meer energie? Één banaan per dag is de oplossing voor al je problemen! Het is een fabel dat bananen veel te veel suiker bevatten en slecht zijn voor je dieet, zo blijkt ook uit onderzoek. Dus sla die trossen maar in. Nog een tip: hoe rijper de banaan, hoe hoger de voedingswaarde. Deze voordelen worden o.a toegschreven aan bananen:

> Je krijgt er slanke, ranke spieren van
Magnesium in bananen ondersteunt de samentrekking en ontspanning van spieren en stimuleert de eiwitsynthese (het aanmaken van eiwitten) wat weer zorgt voor slankere spieren. En die willen we.

> Bananen verbranden vet
Allemaal te danken aan choline, een stofje dat een gunstig effect heeft op je vetopslag.

> Je krijgt er energie van
Sporters pakken niet voor niets net voor de training nog even een banaan mee. Bananen zijn rijk aan glucose, een makkelijk verteerbare vorm van suiker, waardoor je net even wat harder kunt rennen of zwaarder kunt tillen.

> Een banaan stabiliseert je bloedsuikerspiegel
De suikers in een banaan komen gereguleerd je bloedbaan binnen waardoor je bloedsuikerspiegel gedurende een langere periode stabiel blijft.

> Je slaapt beter
Dat komt door de tryptofaan die in bananen zit (een stof die je kunt vergelijken met melatonine). Die helpt je ontspannen en dus beter in slaap vallen. Deze dingen moet je trouwens niet eten voordat je gaat slapen >

 

Laatste nieuws

Zie ook