Olcay Gulsen “Ik kan weer voelen”

Kei- en keihard 
werken, dat is wat Olcay Gulsen altijd heeft gedaan. Wij vroegen haar de kleren van het lijf.

Lees ook

De levenslessen van Olcay Gulsen.

Kei- en keihard ?werken, dat is wat Olcay Gulsen altijd heeft gedaan. En nog steeds is het wat haar het meest gelukkig maakt. Maar ze heeft nu ook rust gevonden. “Ik heb mijn masker laten vallen, hoef niet meer altijd die stoere onderneemster te zijn.”

Hoe combineer je carrière en privéleven?
“De laatste twee jaar heb ik eigenlijk geen privéleven gehad en daar ben ik nu wel op teruggekomen. Het is niet meer alleen werken, nog meer resultaat. Ik wil ook leven. Moeilijk vind ik het wel. Ik ga heel erg op in mijn werk, ben daar bijna dwangmatig in. Ik ben een goed voorbeeld van iemand die veel opoffert voor haar carrière, maar dat is ?nu eenmaal waar ik het gelukkigst van word. Misschien ben ik ook niet de leukste vriendin voor mensen, maar ik meen het wel echt met mijn vrienden.”

Droom je ervan ooit ?moeder te worden?
“Ja. Steeds meer. Vroeger kon ik me niet voorstellen dat ik ooit een gezin zou hebben. Nu kan ik me niet voorstellen dat ik nooit een gezin zal hebben. Eerst leek het me onmogelijk om werk en een kind te combineren, maar ik geloof nu wel dat je, als je zo hard kunt werken en alles kunt regelen, ook voor een kind kunt zorgen. Niet dat ik morgen meteen zwanger zal zijn; ik zie het wel. Niet vanuit een oermoedergevoel, maar vanuit het gevoel dat je met iemand bent met wie je een heel gelukkig leven hebt en het fijn zou vinden als daar kinderen bij komen.”

Waar sta je over vijf jaar?
“Vijf jaar geleden had ik daar een helder antwoord op gehad. Ik was zo bezig met wat anderen van me vonden, had zo’n acceptatiedrang. Nu denk ik: Olcay, doe niet zo je best, het komt wel goed. Ik heb geen idee. Ik wil mezelf niet meer continu doelen opleggen, niet meer in die trechter terechtkomen. Ik ben blij dat ik het voor elkaar heb gebokst, weer kunnen voelen. Want het was echt kut. Nu voel ik me zo opgelucht. Er is een last van mijn schouders gevallen, als een vacht van twintig kilo van een schaap dat vijf jaar niet geschoren is. Ik sta open voor het leven. Weet nu dat het belangrijk is om te genieten, kijken en voelen. Ik zit voor het eerst in mijn leven in de voel-fase en dat maakt me heel gelukkig.”

We stelden Olcay nóg meer vragen. Het hele interview lees je in ons decembernummer.

Ook Lauren Verster vroegen we de kleren van het lijf >

Beeld: Alek Bruessing.

Laatste nieuws

Zie ook