Dit zou hét geheim zijn om gewicht te verliezen

Het 80/20 principe is geen dieet – het is een levensstijl die kan leiden tot gewichtsverlies. En wij leggen uit hoe dat kan!

Dit zou hét geheim zijn om gewicht te verliezen

80/20 is het nieuwe zwart

Het 80/20-principe is geen dieet, maar een levensstijl die kan leiden tot gewichtsverlies. Mensen die in het verleden talloze strenge diëten hebben gedaan, kunnen het weten. Volgens hen leert deze nieuwe manier je over balans en matiging, en laat dat nou net zijn waar we naar op zoek waren.

In tegenstelling tot veel diëten kun je bij 80/20 gewoon een sociaal leven leiden en genieten van een maaltijd (of een wijntje!) met vrienden. Maar nog belangrijker: deze manier van leven is daadwerkelijk vol te houden op de lange termijn. Waarom? Volgens de trainer van Jessica Alba - die het ook doet - komt dat omdat mensen zich niet altijd 100, maar wel 80 procent kunnen inzetten. Ook topmodel Miranda Kerr is fan:  ‘Food is my friend, and consistency is the key. I believe that everything in moderation is best’. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Natuurlijk hoef je niet op de milligram af te wegen hoeveel procent van je menu goed of slecht is, maar als je bijvoorbeeld gemiddeld 5 maaltijden op een dag eet, eet je er dus 35 in een week (5 x 7). 20% van die 35 maaltijden mag je invullen met alles wat je lekker vindt, dus dat komt neer op 7 maaltijden in de week (want 20% van 35). Helemaal geen hogere wiskunde gelukkig!

En dan kun je gelijk een wit wijntje erbij nemen, want dat is hartstikke gezond! >