Zo maak je het SNELST vrienden volgens de wetenschap

Nieuwe vrienden maken? Dit moet je doen.

Zo maak je het SNELST vrienden volgens de wetenschap

Jouw eigen #girlsquad in no time.

Op zoek naar nieuwe BFF’s? Haal je inner Beyoncé tevoorschijn en geef je op voor groepszangles. Want uit een nieuwe studie van Oxford blijkt dat wekelijks samen zingen (ja, echt) de beste manier is om close met elkaar te worden.

Voor het onderzoek werd een zang-, kunst- en schrijfcursus onderzocht. Meer dan honderd deelnemers werd voor de start van de cursus gevraagd om met een cijfer van 1 tot 7 aan te geven hoe close ze zich voelden met de mensen in hun klasje. Hetzelfde werd ze gevraagd na één maand en na afloop van de cursus.

Wat bleek? Na één maand voelden de zangers zich bijna twee(!) punten closer met hun mededeelnemers dan voor de start van de cursus. Terwijl de deelnemers van de overige cursussen hun nieuwe kennissen maar een halve punt hoger gaven. Aan het eind van de 7-maanden-durende cursus stond het closeness-cijfer weer gelijk, maar zingen blijkt dus een absolute ijsbreker te zijn.

Deze resultaten tonen volgens de wetenschappers aan dat zingen snel voor cohesie zorgt. De mogelijke oorzaak is volgens hen de gesynchroniseerde aard van de activiteit. Slim!