Marie Claire test: de Silk’n SonicClean-gezichtsborstel

MC's Yan Yan ging ervoor: ze gebruikte een week lang de Silk'n SonicClean: voor de spiegel, onder de douche: o-ve-ral!

Marie Claire test: de Silk’n SonicClean-gezichtsborstel

MC’s Yan Yan ging ervoor: ze gebruikteeen week lang deSilk’n SonicClean-gezichtsborstel: voor de spiegel, onder de douche: o-ve-ral!

Iedereen heeft er wel één: een vriendin die met alles een paar jaartjes achterloopt. Het woord ‘make-up’ kwam niet voor haar zestiende in haar vocabulaire en aan jongens begon ze pas toen het ondertussen al mannen waren. Weet je wat ik bedoel? Nou, zo’n vriendin ben ik. Terwijl iedereen al jaren make-up draagt, ben ik nog steeds aan het uitvogelen wat in hemelsnaam de verschillen zijn tussen een foundation en een concealer. Om over stroben, contouren en highlighten nog maar te zwijgen... Zelfs de pogingen van onze eigen beautyredacteur om mij iets bij te brengen over make-up hebben weinig zin, en ik zal eerlijk zeggen: dat ligt aan mij.

Afijn, sinds ik op de redactie van Marie Claire zit, weet ik één ding wel: belangrijker en moeilijker nog dan die make-up fatsoenlijk aanbrengen, is om alles er weer af te krijgen. En ook als je geen make-up draagt, zit er van alles op je gezicht. Hoe dan ook moet er dus worden gereinigd. Terwijl ik dacht dat dit reinigingsritueel bestond uit mijn gezicht wassen met een washandje met water, blijkt er ondertussen een veel betere tool voor te zijn: de gezichtsborstel. En laten wij die gezichtsborstels nou net op de redactie hebben liggen, omdat we ze weggeven bij een abonnement. Nieuwsgierig als we allemaal waren, wilden we graag weten of de borstel werkt. Dus wie mocht het apparaat uitproberen? Juist, ik!

Een paar dagen lang sleepte ik de doos van hot naar her (ik leef een beetje als een nomade) zonder het apparaat te gebruiken. Vriendlief lachte me uit, maar persoonlijk vond ik er niets grappigs aan, want diep vanbinnen wist ik wat er aan de hand was: ik durfde de gezichtsborstel niet te gebruiken. Het gevaarte trilde in mijn hand alsof zijn leven ervan afhing en ik vond het nogal een vreemd idee om het tegen mijn gezicht aan te zetten. Maar ja, ik kon moeilijk op de redactie aankomen en na een week zeggen dat ik de borstel nog steeds niet had gebruikt...

Dus daar stond ik dan. Ik keek mezelf aan in de spiegel, pakte het apparaat uit de houder en zuchtte. Ik hoorde dramatische filmmuziek opkomen (geloof me, dat heb ik écht). En terwijl ik m’n ogen dichthield en een beetje verkrampte, zette ik het apparaat met de borsteltjes tegen mijn huid. Tot mijn grote verbazing had ik helemáál niet het gevoel dat mijn huid eraf werd getrild! De borsteltjes waren superzacht en er bleken zelfs twee standen op het apparaat te zitten, waarvan de langzame heel geschikt is voor mijn (over)gevoelige huid. Jemig, wat een opluchting! Uit enthousiasme heb ik het apparaat nu iedere dag gebruikt. Met alleen een beetje water en reinigingsmelk, onder de douche (dat vond ik trouwens ook spannend, ik had al horrorscenario’s in mijn hoofd waarbij ik geëlektrocuteerd zouden worden), en ik merk dat mijn huid steeds zachter wordt. Ik gebruik de Silk’n SonicClean ook op een droge plek in m’n nek, en ook die is steeds minder aan het worden.

Nou, lang verhaal kort: hoewel ik in het begin een beetje angstig was voor het apparaat, ben ik er nu zielsgelukkig mee. Hij staat netjes op het badkamerplankje en ik gebruik ’m elke avond voor het slapengaan. Ik heb weer een GI-GAN-TI-SCHE stap gezet in mijn gezichtsreinigingscarrière. Zo trots als een pauw stap ik vanavond m’n bed in, mét een superschoon gezicht!

Mocht je nu net zo nieuwsgierig naar de gezichtsborstel zijn als wij, klik dan snel hier!

En dit zijn 10 dingen die vrouwen met een mooie huid élke dag doen! >