Een blog over het huishouden en zonder sex (of toch..)

Jonna geeft toe: ze zou vaker op handen en knieën moeten gaan. Ze bezoekt het Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel en geeft tips.

Een blog over het huishouden en zonder sex (of toch..)

Ik zou vaker op mijn handen en knieën moeten gaan.

Nee, nee, denk niet dat dit een semi-erotisch autobiografisch explosief vulkanisch boeketreeks-meets-50shades dertigersseks-stukje wordt… Oh wacht, dat hoopte je.

Gut sorry. Je zit op het verkeerde blog. Ik stel voor dat je nu je handen weer op tafel legt WANT IK GA HET OVER HET HUISHOUDEN HEBBEN.

Diegenen die zich door deze acht tamelijk kuise woorden nog steeds aangetrokken voelen, blijf gewoon rustig ademhalen, geen paniek, er komt in dit blog geen seks voor. Alleen op het einde.

Enfin. Ik wilde de chaos in mijn hoofd leren bedwingen.

En omdat ik therapie hiervoor te tijdrovend vond en eigenlijk meer zat te denken aan een time slot van 2 minuten, kwam ik op de volgende methode: je bed ’s ochtends opmaken.

Een strak knisperwit opgemaakt bed na het ontwaken geeft je meteen een gevoel van trots over jezelf. En dat gevoel draag je de hele dag met je mee. Ik ben trots dat het me dit keer is gelukt om mijn T-shirt niet binnenstebuiten aan te trekken. Ik ben trots dat ik mijn naam luid en duidelijk doorgaf aan de Starbucks barrista en dat hij het in één keer goed op de beker schreef. Met een uitroepteken. Want dat doe je als iemand iets heel luid en duidelijk doorgeeft.

Ik las over het effect van je bed opmaken op het blog van Gretchen Rubin van The Happiness Project. Zij schreef dat dit ene advies als het meest nuttig door haar fans werd bevonden. Je wordt er gelukkiger en productiever van.

Dat wilde ik ook uitproberen.

Nu ga ik het hebben over op handen en knieën zitten.

In het vijfsterren Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel. Op het tapijt. Als je het echt goed wilt leren, moet je namelijk naar de beste gaat. En Andaz won dit jaar een prijs voor beste luxe hotel.

Dus daar zat ik. In een design slaapkamer met een bed waaromheen zich een zee van ruimte bevond. Ik wilde er eigenlijk zelf in duiken, zo lekker zag het bed eruit. Maar het was nog niet opgemaakt. Daar ging ik voor zorgen.

Ik vond het lief hoe beddenopmaakster Linda mij voordeed hoe ik een ‘hospital corner’ het beste kon vouwen. “Maak een envelopje van de punt van je laken en schuif het onder het matras.” Thuis heb ik helemaal geen plat bedlaken, maar elastiek rond de hoekjes. Maar dat zei ik maar niet.

Ze leerde me ook hoe je een donzen kussen terug in model krijgt. Keihard op slaan. Veert gewoon terug.

En dat je niet moet sjorren als het laken nog kreukjes vertoont, maar dat je golfjes moet maken.

Na een uur intensieve training bleef me één ding bij: ik zal voortaan altijd fooi neerleggen voor de kamermeisjes.

Een tweepersoonsbed opmaken met verse lakens binnen tien minuten, waar je een liniaal langs kunt leggen, is een prestatie, En ik kan het weten. Want ik deed er ongeveer 20 minuten langer over en viel daarna vanaf mijn handen en knieën plat op de grond.

En toch.

Ik voelde me trots. Thuis probeerde ik het de volgende ochtend ook, meteen na het douchen. En na een week gebeurde er iets bijzonders: ik ruimde ook het aanrecht als vanzelf op, en de woonkamer en langzaamaan werd mijn huis netjes en mijn hoofd rustiger.

Je bed opmaken is als de mommy pants van Bridget Jones. Alles strak op zijn plek, your own happy little secret. En in beide gevallen mag de boel op een zeker moment uit… maar dat lieve bloglezer, is weer een heel ander verhaal. Waar seks in voorkomt. Heb ik het woord toch nog even laten vallen. Slaap lekker.

Zo maak je een vijfsterren-hotelbed op in je eigen slaapkamerTip 1/ laat je bed na het ontwaken tien minuten luchten en zet een raam open.Tip 2/als de matrashoes niet recht ligt, ga er dan niet aan trekken, maar laat het laken golven.Tip 3/ als je je lakens verschoont, zet dan de hoekjes van dekbed en hoeslaken met knijpertjes vast en schudt dan pas het dekbed op. Zo blijft je deken perfect in vorm.Tip 4/vouw de hoeken van je deken bij het voeteneind om als envelopjes. Instructies vind je hier.Tip 5/sla je kussen in vorm. Een donzen kussen veert terug tot een bolletje.Tip 6/als je bed eruit ziet alsof je er direct weer op in slaap wilt vallen, is het gelukt.

Tekst: Jonna ter VeerMet dank aan Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel

Slapen in een schoon bed maakt het allergelukkigst >