Zo overleven haar en huid de winter

We somden briljante beautytips op om de winter te overleven.

Zo overleven haar en huid de winter

Jouw beautykit voor de winter.

Hoe kom je de winter zonder beautyschade door? Vier tips van beauty editor Dionne.

1/ NachtmaskerNachtmaskers zijn ontzettend aan de hand in beautyland. Elk zichzelf respecterend merk heeft er wel een in het assortiment. Je brengt het aan voordat je gaat slapen (wel eerst reinigen) en laat het tijdens de nacht intrekken. Het resultaat is een heerlijk zacht vel.

2/ Vocht en vetOké, haal die olie maar weer uit de kast om je lokken te hydrateren. Maar weet wel dat olie alleen niet voldoende is. Naast vet heeft haar ook vocht nodig. Meestal vind je de juiste verhouding vocht en vet in haarmaskers. Wij zagen fantastische je-haar-danst-resultaten met de maskers van Christophe Robin, Moroccanoil en Kérastase.

3/ Zachte productenKoud weer betekent al gauw een geïrriteerde huid. Dit bestrijd je heel simpel met een beetje liefde. Ga voor zachte producten, het liefst vrij van parfum, en in het geval van cleansers: het liefst zeepvrij. Heb je een heel gevoelige huid, dan zijn de producten van La Roche-Posay en Uncover Skincare een aanrader. Of ga op zoek naar producten waar allantoïne, niacinamide, groene thee, beta-glucaan of zoethoutwortel in zit. Deze ingrediënten werken verzachtend.

4/ Douche-olieFijn als het over de nieuwste it-bag gaat, minder fijn wanneer het je body betreft. Een krokodillenhuid is geen vreemd verschijnsel in de winter (de donkere huid heeft er soms zelfs ook in de zomer last van). Smeren is hier het enige devies. Dat kan al onder de douche (talking about multitasken), bijvoorbeeld met een douche-olie (onder andere te vinden bij Nivea en Eucerin).