10 dingen die je metabolisme verpesten

Waardoor je minder verbrandt. Je stofwisseling wordt voor een groot gedeelte bepaald door je genen (altijd weer die genen), maar je kunt de natuur g

Lees ook

Waardoor je minder verbrandt.

Je stofwisseling wordt voor een groot gedeelte bepaald door je genen (altijd weer die genen), maar je kunt de natuur gelukkig ook een beetje helpen. Zo zijn er zijn dingen die je wel of juist niet moet doen voor een razendsnel metabolisme. Hieronder 10 dingen waar je beter mee kunt stoppen + tips voor wat wel te doen.

1 Je slaapt te weinig
Onderzoek wijst uit dat mensen met slaapproblemen sneller een paar pondjes aankomen. Sterker nog: voor je figuur is het zelfs beter om langer in bed te blijven liggen dan vroeg op te staan om naar de sportschool te gaan. HA!
> Dit is de ideale bedtijd
> En zo donker moet je slaapkamer zijn

2 Je drinkt te veel koffie
En krijgt dus te veel cafeïne binnen. Cafeïne zwengelt je metabolisme toch juist aan?!, horen we je denken. Klopt, maar cafeïne zorgt er ook voor dat je honger gestild wordt. Op zich niet erg, maar het is wel jammer als je hierdoor niet meer kunt voelen of je lichaam een snack nodig heeft of staat te springen om een lunch. Met als gevolg dat je lichaam na jouw hongerstaking van die middag maar even wat extra vet opslaat voor de volgende dag.

3 Je zit te veel
Victoria Beckham was allang op de hoogte van dit nieuwtje en werd een jaar geleden al gespot aan een loopbandbureau (een bureau met loopband eronder). Beetje overdreven en we zijn geen Victoria Beckham, maar ze heeft een punt. Ons lichaam is niet gemaakt om het grootste gedeelte van de dag inactief te zijn, zeggen onderzoekers. Meer staan is de oplossing. Het liefst meer lopen als het even kan. Doe die korte meeting dus lopend door het pand of tijdens een blokje om en sta wat vaker op.

4 Je zet de warming áltijd op 50 graden
Terwijl je metabolismemotor juist harder gaat draaien als je het thuis niet te warm maakt. Je lichaam moet dan hard werken om je temperatuur op peil te houden, waardoor je extra energie verbrandt. Kachel uit dus. Fijn voor je lijf en voor de energierekening.

5 Je sport verkeerd
Loop je vier keer per week hard, maar val je toch niet af (of kom je zelfs aan)? Probeer eens een tijdje High Intensity Training (korte explosieve oefeningen). Onderzoekers in Australië zagen dat vrouwen die drie keer per week aan High Intensity Training doen, veel sneller afvallen dan de vrouwen die drie keer per week een training doen met constante intensiteit, zoals hardlopen.
> Met deze High Intensity Training kom je geheid in shape

6 Je drinkt te weinig water ’s morgens
Je lichaam krijgt de hele nacht geen drupje water, dus daarom moet het waterreservoir ’s morgens flink aangevuld worden. Het beste kun je direct als je wakker wordt een paar glazen water drinken, om te zorgen dat je lichaam geen tekort heeft.

7 Je eet te weinig proteïne
Proteïne (eiwitten) zorgt ervoor dat je eetlust gezonder en stabieler wordt. Het helpt bij de aanmaak van spieren (zorgt voor een sneller metabolisme) en zorgt ervoor dat je maaltijd sneller verbrand wordt. Sla dus flink vis, ei en noten in.

8 Je eet te veel zoet
Oh donuts met gekleurde spikkels, cheesecake, haribokersen, chocoladekoekjes en M&M’s. Het is die extra pondjes bijna waard. Maar gezond is het natuurlijk niet. Mocht je nog steeds niet weten waarom niet: snoep en koek zorgen voor enorme pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel, waardoor je metabolisme stagneert.

9 Je drinkt te veel alcohol
Ja, een glaasje af en toe kan gezond zijn. Al zweren echte health-goeroes bij geheelonthouding. Onmenselijk natuurlijk, maar het is wel goed om te proberen je alcoholinname te beperken. Wanneer je alcohol drinkt, verbrand je namelijk minder vet.
> Er zijn wetenschappers die beweren dat rode wijn vet verbrandt

10 Je strooit overal zeezout over
Teveel zout is nooit een goed idee, en zeezout al helemaal niet. Deze bevat namelijk geen jodium, iets wat wel in tafelzout zit. Jodium zorgt voor een goed werkende schildklier en je schildklier reguleert je metabolisme.

Bron: yahoo.com

 

Laatste nieuws

Zie ook