Dit zeggen jouw handen over je persoonlijkheid

Als je dacht dat die klamme handjes alleen maar kwamen omdat je nerveus bent, heb je het goed mis! Het zegt namelijk ALLES over je persoonlijkheid!

Dit zeggen jouw handen over je persoonlijkheid

Die klamme vingers komen dus niet alleen door de zenuwen...

Niet de ogen maar de handen zijn de spiegel van de ziel, aldus een Franse ‘hand consultant’. De Fransman beweert het karakter van een persoon te kunnen beschrijven door zijn of haar handpalmen te inspecteren.

Juan de Bony is gespecialiseerd in biotypologie en heeft meer dan 10.000 handen bestudeerd, ínclusief die van modegod Karl Lagerfeld en actrice Charlotte Rampling. Hij kon hun sterktes en zwaktes zo van hun (klamme) handpalmen aflezen. Een paar kenmerken om op te letten:

Aan een brede handpalm kun je zien dat iemand een beschermend type is, vooral wanneer het op zijn/haar partner aankomt. Koude, vochtige handen zijn een teken dat je niet zo geschikt bent voor posities met heel zware verantwoordelijkheid, en lange vingernagels wijzen erop dat je een praktisch ingesteld persoon bent.

Heeft jouw vingerafdruk de vorm van een lus? Grote kans dat je een flexibel persoon bent. Een spiraalvormig patroon staat voor perfectionisme en vastberadenheid. En warme, vochtige handen zouden kenmerkend zijn voor sterke verkooptalenten.

Hoewel De Bony's bevindingen niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, heeft hij inmiddels een dusdanige reputatie opgebouwd dat hij spreekt op congressen van megabedrijven als Chanel (!). Hierbij leert hij het personeel hun handen te bestuderen, opdat zij meer zelfkennis krijgen en zich op het werk beter kunnen profileren.

People will go to see the human resources manager and say: ‘Look, I’m not made to be a manager, so stop trying to give me managerial posts. It’s not that I’m trying to be awkward when I turn them down. It’s just my nature,’ aldus De Bony in een interview met The Australian.

Dus de volgende keer dat je verantwoording moet afleggen voor het feit dat je zo lang hebt gedaan over het voorbereiden van die presentatie ? of een uur pauze moest nemen ? kun jij je baas perfect uitleggen dat het ligt aan jouw handtype.

Hou jij van zwarte koffie? Grote kans dat je een duistere persoonlijkheid hebt! >