8 dingen die positieve mensen nét ietsjes anders doen

Je kent ze wel, die mensen die non stop vrolijk zijn, een aura van positiviteit om zich heen hebben én waarbij alles mee zit. Dít zijn hun gewoontes!

8 dingen die positieve mensen nét ietsjes anders doen

#SCORE!

Je kent ze wel, die mensen die non stop vrolijk lijken te zijn, een aura van positiviteit om zich heen hebben én waarbij alles mee zit. Het zijn de vrolijke flierefluiters onder ons. Helaas zijn we niet allemaal geboren met deze superpower. Gelukkig kun je deze positiviteit ook aanleren. Positief zijn is namelijk een skill die je kunt ontwikkelen door kleine gewoontes nét een beetje aan te passen. Als je deze eigenschappen in je dagelijkse leventje toepast, ligt er een hele positieve toekomst voor je in het verschiet. En dat is natuurlijk niet omdat de dingen beter worden, maar jouw perspectief wel. 8 dingen die positieve mensen altijd doen op een rijtje!

1 Ze hebben elke dag iets om naar uit te kijkenOf het nou het kijken van hun favoriete serie is, het maken van hun nieuwe dessert-receptje of het bellen met hun BFF in het buitenland, voor de positieveling maakt het niets uit, ze bedenken altijd wel iets om naar uit te kijken. Het hebben van concrete activiteiten om naar uit te kijken maakt je dagen uniek, onderscheidend en geven je hopelijk ook een vleugje vreugde.

2 Ze vieren alle kleine dingen in het levenGeniet van de kleine dingen in het leven. Om maar te beginnen bij jouw lievelingsnummer dat op de radio komt, een grappig berichtje van je long lost friend en mooie zonnige dag (terwijl jij je herfstgarderobe al geïnstalleerd had), gewoon omdat al die kleine dingetjes jouw dag helemaal het einde maken. Voor je het doorhebt kun je niet meer stoppen met (glim)lachen en ben je de hele dag aan het genieten!

3 Ze zijn aardigWanneer je twijfelt, kies altijd voor de positieve optie. Positieve mensen zien altijd the bright side of life en daarmee reflecteren hun positieve vibes ook op anderen. Geven is misschien heel genereus, maar het laat de gever zich ook beter voelen. Een win-win-situatie dus!

4 Ze blijven bezigEn met bezig zijn bedoelen we niet ‘non stop stressy in de weer zijn’. We hebben het natuurlijk over je dagen vullen met activiteiten die je een voldaan gevoel geven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ieder weekend iets hebt om naar uit te kijken, waar we dus weer terugkomen op punt één. Oftewel: live your life to the fullest!

5 Ze accepteren hun verantwoordelijkhedenPositief zijn houdt niet in dat je in een sprookjeswereld kunt leven. Dus heb je iets (per ongeluk) fout gedaan, wees dan eerlijk en neem de verantwoordelijkheden op je. Hierdoor hoef je je niet steeds stiekem schuldig te voelen, want er is simpelweg niets om je schuldig over te voelen. Zeg maar gedag tegen dat knagende gevoel.

6 Ze vergeven zichzelfEn als je dan tóch een fout hebt gemaakt, vergeef jezelf dan ook. We maken immers allemaal fouten, en bij anderen blijf je ook niet voor altijd boos (althans, als echte optimist niet in ieder geval). Dus leer van je fouten, vergeef jezelf en leef vrolijk (en een beetje wijzer) verder.

7 Ze weten wanneer ze door moeten gaan Soms bestaat het leven uit vallen en opstaan, natuurlijk is een tegenslag vervelend, maar om daar nou voor eeuwig over te klagen… Geloof ons: daar wordt niemand gelukkig van. Het is niet het einde van de wereld, of zoals onze Engelstalige vrienden heel mooi zeggen: it’s not the end of the journey, but part of the journey.

8 Ze vergelijken nietPositief zijn is zó veel makkelijker wanneer je stopt om jezelf steeds te vergelijken met anderen. We hebben allemaal onze sterke en zwakke punten. In plaats van daarover na te denken, leef verder, probeer je eigen doelen te behalen en dat gaat een heel stuk makkelijker als je, natuurlijk, positief bent.

En dít zijn de ochtendgewoonten van gelukkige mensen! >