4 wetenschappelijk bewezen redenen waarom vriendinnen je gezonder maken

Vriendinnen zijn er door dik en dun, maar wist je dat ze ook écht invloed kunnen hebben op jouw gezondheid?

4 wetenschappelijk bewezen redenen waarom vriendinnen je gezonder maken

#SQUADGOALS

Vriendinnen zijn er voor je door dik en dun, maar wist je dat ze ook echt invloed kunnen hebben op jouw gezondheid? Vier redenen waarom:

1/ Ze kunnen je bloeddruk verlagenVolgens een studie gepublieerd in Psychology and Aging is er een directe relatie tussen gevoel van eenzaamheid en hoge bloeddruk. Eenzaamheid kan dus een belangrijk risico vormen voor je gezondheid. Bevredigende vriendschappen zijn belangrijk om die bloeddruk op peil te houden, legt Louise Hawkley, hoofdauteur van de studie, uit.

2/ Ze zorgen voor een gezondere leefstijlVriendschappen kunnen je een duw in de richting van een gezonde levensstijl geven. Volgens onderzoek gepubliceerd in Current Opinion in Psychiatry zullen mensen sneller groente en fruit eten, regelmatig sporten én succesvol stoppen met roken als ze een netwerk van vrienden en familie om zich heen hebben. Handig!

3 wetenschappelijke redenen waarom een zus goed is voor je gezondheid >

3/ Ze zouden borstkanker helpen voorkomenUit een studie blijkt dat sociale isolatie de kans op borstkanker kan verdriedubbelen! De onderzoekers van de universiteit van Chicago, die het onderzoek uitvoerden, denken dat stress en sociale isolatie de groei van tumoren kunnen bevorderen. Uit ander onderzoek blijkt dat mensen met borstkanker die geen vrienden om zich heen hadden sneller aan de ziekte overleden dan mensen die tien (of meer) vriendinnen hadden.

4/ Ze zorgen ervoor dat je langer leeftEen Australische studie volgde tien jaar lang bijna 1500 oudere mensen. Degenen met een groot vrienden-netwerk leefden langer dan de ouderen met weinig vrienden. Dat zou (again) vooral komen doordat vriendinnen slechte gewoonten als roken en overmatig drinken tegengaan. Ook zouden ze ervoor zorgen dat je minder snel in een depressie raakt.

In Japan kun je dus met jezelf trouwen >