Instagram komt met nóg een verslavend leuke app

Instagram heeft een nieuwe app geïntroduceerd: Boomerang. Deze app geeft je de mogelijkheid zelf een twist te geven aan GIF-achtige video clips.

Instagram komt met nóg een verslavend leuke app

Boomerang.

Nu gifjes steeds populairder worden en Instagram onmisbaar lijkt te zijn, lanceert Instagram zelf een nieuwe app, genaamd Boomerang. Deze app biedt je de mogelijkheid een twist te geven aan gif-achtige videoclips.

De app, voor iOS en Android, maakt in één seconde en in één shot vijf foto’s. Die worden achter elkaar geplakt, waardoor je een minivideo krijgt die direct afgespeeld wordt en weer snel terugspoelt. Een soort mini-gifje dus.

Boomerang is de nieuwste app op het gebied van bewegende foto’s; Apple kwam al met Live Photo’s op de iPhone 6s en 6s Plus en Facebook introduceert korte herhalende filmpjes als profielfoto’s. Ook zijn er talloze andere apps waarmee het maken van gifjes steeds makkelijker wordt. Want, tsja, een foto zegt misschien meer dan duizend woorden, een gifje zegt blijkbaar nóg meer.

Net als de andere Instagram-apps (Layout en Hyperlapse) staat Boomerang los van Instagram en kun je je creaties dus ook apart gebruiken en plaatsen op (natuurlijk) Instagram, Facebook of verzenden via Whatsapp. Sharing is caring!

Zie hieronder de app in actie.

En zó maak je dus je bewegende profielfoto op Facebook! >