Liefhebbers van zwarte koffie hebben duistere persoonlijkheid

Wie dol is op zwarte koffie, gin-tonic, bier, ongezoete cacao, radijsjes en selderij, zou wel eens een behoorlijk duistere persoonlijkheid kunnen hebb

Liefhebbers van zwarte koffie hebben duistere persoonlijkheid

Aldus de wetenschap (wij zouden niet durven).

Wie dol is op zwarte koffie, gin-tonic, bier, ongezoete cacao, radijsjes en selderij, zou wel eens een behoorlijk duistere persoonlijkheid kunnen hebben. Dat bleek uit een recent onderzoek van de Oostenrijkse Universiteit van Innsbruck.

De onderzoekers concludeerden op basis van een vragenlijst onder duizend personen dat mensen met narcistische, psychopathische en sadistische trekjes vaak een voorkeur hebben voor bittere smaken. Deze mensen zouden zichzelf vaak op de eerste plek zetten, ijdel zijn en weinig empathie hebben.

Bitterfans hoeven zich echter geen zorgen te maken. Want mensen met een duistere persoonlijkheid mogen dol zijn op bittere smaken; mensen die van bittere smaken houden, hebben niet per definitie een duistere persoonlijkheid.

Houd jij juist níet van bitter? Good for you! Dit zou volgens de onderzoeksresultaten namelijk kunnen duiden op een aardige, meegaande en sympathieke persoonlijkheid.