7 x de coolste hotels in Amsterdam

Met een heuse beddentest! Nachtje weg? 1 Conservatorium Hotel Heb je zin in een flinke dot luxe (het is tenslotte vakantie), dan moet je bij het

Met een heuse beddentest!

Nachtje weg? Wij tippen de 7 allerleukste hotels in onze hoofdstad. Yeliz dook ook nog eens de bedden in om te testen hoe comfortabel ze liggen. Slaap zacht!

1 Conservatorium Hotel
Heb je zin in een flinke dot luxe (het is tenslotte vakantie), dan moet je bij het Conservatorium Hotel zijn, direct aan het Museumplein. Het hotel heeft een waanzinnige spa (Akasha Spa), een beeldschone hangt-out/lobby en een goddelijk restaurant (Taiko). Je komt de deur niet meer uit.
Bedtest
Man oh man, waar te beginnen. Deze bedden brengen je direct in diepe slaapstand. Wakker worden was nog nooit zo moeilijk.

2 Hoxton Hotel
Het hotste hotel du moment. Hoxton stond al in de toffe wijk Shoreditch in Londen en streek eerder dit jaar ook neer in Amsterdam. Sindsdien zit het ramvol. Niet zo gek; de lobby is dé get-together voor coole locals en hippe hotelgasten. Ontbijt (van Stach) hangt ’s morgens op de tijd die jij wenst aan je deur en er is een maximale prijs voor de kamers.
Bedtest
Een donzig dekbed, dikke kussens, ik had niet te klagen. Mijn man met zijn 1.90 meter wel – zijn voeten hingen buiten het bed. Klein maar fijn dus.

3 Good Hotel
Good Hotel ligt in het IJ, het is namelijk een pop-up-hotelboot. Volgend jaar vaart hij vrolijk verder. Achter Good Hotel zit een non-profitorganisatie die graag ‘goed’ doet voor de stad. Zo bieden ze in samenwerking met de gemeente werkgelegenheid aan werklozen. En dat is leuk. De staff is uiterst attent, spontaan en vrolijk. Als we een bitterbal en rood wijntje bestellen bij een goedlachse dame, komt er pardoes nog een staff member bij ons zitten om gezellig te kletsen.
Bedtest
Absoluut hoogtepunt van je bed: het uitzicht. Het bed staat direct aan het raam. ’s Morgens schuif je de gordijnen open en lig je dus (soort van) aan het water.

4 W Hotel
Hoera! Ook Amsterdam heeft een W Hotel. Mét zwembad op het dak en uitzicht op het Paleis op de Dam. Iedereen mag er een drankje doen en het zwembad in duiken. In de winter is het zelfs verwarmd. Wie durft?
Bedtest
Het hotel is zo kakelvers dat ik hier nog niet in bed heb mogen duiken. De verwachtingen zijn hoog van dit nieuwe buzzing hotel. To be continued.

 

 

 

5 Hotel De Hallen
Dit designhotel is gevestigd in een oude tramremise en heeft veel leuke hoekjes waar je je met een goed boek kunt terugtrekken. Groot pluspunt: Hotel De Hallen grenst aan de Food- en Filmhallen, dus na een avondje borrelen, tafelen en een goede film duik je zo je bed in.
Bedtest
Zeer degelijk en zeer puik.

6 Volkshotel
Dit hipsterhotel is niet meer weg te denken uit Amsterdam. Het is naast hotel ook een creatieve broedplaats en werkplek. We komen er in het weekend vooral voor een drankje en het uitzicht, maar hier slapen is ook geen straf. Het hotel heeft 172 kamers met 9 verschillende thema’s. Zo is er een kamer met een zwevend bed en een met een levensgroot hert, er is een kamer geïnspireerd op de jukebox en een met als inspiratiebron de fiets.
Bedtest
Het liefst had ik natuurlijk het zwevende bed gehad – dat heb ik altijd al willen proberen – maar ik sliep in de Bathing Bikou-kamer, waar het met een grote houten badkuip midden in de kamer vooral draait om het bad in plaats van het bed. Ik lag dus de hele avond in bad en niet in bed.

7 Lloyd Hotel
De kamers van Lloyd gaan van 1 tot 5 sterren, allemaal met unieke interieurs ontworpen door Nederlandse designers. Al zul je niet veel op je kamer zitten, Lloyd heeft namelijk een fantastisch restaurant waar je kunt lunchen, werken en borrelen. Wij kunnen het weten, want ons kantoor staat er pal naast. Je vindt ons er dus vaak aan de spaghetti vongole, broodje hummus en wijn.
Bedtest
Ik sliep in een driesterrenkamer en was vooral onder de indruk van het dekbed. Zo dik, zo groot, zo zacht. En ik ben dus dol op dikke plofdekbedden. Ik wikkelde me erin en viel als een blok in slaap.

En als je dan toch in Amsterdam logeert, kun je hier koffie leuten >

Laatste nieuws