Op deze manier vind je jouw dream job met Pinterest

Volg deze stappen en binnen no-time heb jij jouw dreamjob. Dankzij Pinterest.

Op deze manier vind je jouw dream job met Pinterest

Pin. Like. Pin. Check board. Pin.

Ben je ook verslaafd aan pinnen? Of obsessed door het checken van boards? Je bent niet de enige. Meer dan 70 miljoen mensen zijn net als jij groot fan van Pinterest. En hoewel het waarschijnlijk niet het eerste sociale netwerk is waaraan je denkt wanneer je grote stappen wilt zetten in je carrière, kun je Pinterest tóch inzetten als geheim wapen om jouw dream job te vinden. Vooral wanneer je in de creatieve sector werkt. Misschien moet je je activiteiten een klein beetje aanpassen (stop bijvoorbeeld met het eeuwig pinnen van chocoladetaarten en mooie tassen, tenzij je een carrière in de chocoladetaarten of modepublicaties ambieert), maar dan is het platform i-de-aal om jouw nieuwe baan te vinden. Let us explain.

Show offOké, first things first. Het is tijd om jezelf toonbaar te maken voor potentiële toekomstige werkgevers, oftewel, je gaat je cv een goede opknapbeurt geven, zorgt ervoor dat je online portfolio updated is en ook je social media accounts komen aan bod.

Stap twee: show off. Ben je goed in webdesign, fotografie of bloggen? Maak een board aan en beschouw dit als jouw Pinterest-cv. In tegenstelling tot je normale cv kun je hier je visuele ei kwijt, wat ook voor de recruiters een stukje leuker is, aangezien die waarschijnlijk ook visueel ingesteld zijn (mits dit jouw branche is). Plus, hiermee show je gelijk jouw social media skills en ben je nét even anders dan je medekandidaten. En mocht je je normale cv er ook weer fris en fruitig uit willen laten zien, zoek dan iets als ‘résumé inspiration’ of ‘portfolio inspiration’ et voilà!

Oh, en vind je dit allemaal te veel moeite, of heb je gewoonweg andere kwaliteiten die je niet op Pinterest kunt delen: zorg er dan wel voor dat je openbare pins professioneel zijn. Niemand hoeft te weten dat jij ‘15 manieren om een originele vlecht te maken’ bekijkt. Dus, net als bij Facebook, Instagram en Twitter: zorg ervoor dat je sommige pins afschermt.

OnderzoekBen je gevraagd voor een sollicitatie? Pinterest kan je redding zijn. Je kunt waarschijnlijk allerlei informatie over het bedrijf vinden die je met je normale ‘Google- en foldertjes-onderzoek’ niet had gevonden.

Om te beginnen krijg je inzicht in de laatste trends die interessant zijn voor de positie waar jij naar solliciteert. Mocht jou dus gevraagd worden of je nog ideeën hebt, dan heb jij je antwoord klaar. En of je de laatste updates weet? Natúúrlijk!

Als je bij een bedrijf solliciteert dat producten verkoopt, heeft Pinterest de waarheid voor je. Producten van het bedrijf die veel worden gepind of geliket, of juist de minder goede reviews: Pinterest staat voor je klaar.

Tip: volg de bedrijven en personen die er werken en like, comment en repin hun pins. Niet té veel natuurlijk, je wilt immers geen stalker zijn, maar met net de goede hoeveelheid weet je maar nooit wie jouw interesse ontdekt en misschien net een plekje vrij heeft.

Get inspired en ontspanJe hebt alle stappen gezet, de mailtjes zijn de deur uit en het is wachten geblazen. Zelfs dán is Pinterest er nog voor je. Focus op je job hunt door experts in jouw branche te volgen. Raak geïnspireerd en mocht de druk alsnog te hoog zijn, zoek dan een paar yogatips en word helemaal zen.

Zó word je dus rijk met YouTube >

Illustratie: Elliot Salazar