Lauren Verster: "Even niks denken lijkt me het summum van geluk"

Lauren Verster

Lauren Verster: "Even niks denken lijkt me het summum van geluk"

In het jubileumnummer ook een giga dikke interview-special.

Liefde vormt de rode draad in haar leven, maar Lauren is veel te avontuurlijk voor huisje-boompje-beestje. Voor haar nieuwe reportagereeks Lauren reist ze de hele wereld over. "Nieuwsgierigheid drijft me", aldus Lauren. Wij vroegen haar de kleren van het lijf.

Wat maakt je gelukkig?“Dansen, seks, massages. Vrije geesten ontmoeten die me verder kunnen brengen in het leven. Chocolade, vriendinnen. En over een hek klimmen. Het liefst in een rokje met hakken.”

Wat heb je met mode?“Intrinsiek eigenlijk helemaal niets. Soms doe ik een beetje alsof als ik naar een première ga. Ik kan er wel echt van genieten om dan in een Edwin Oudshoorn of Claes Iversen te lopen. Dat zijn kunstwerken an sich, alsof je in een schilderij loopt en dat voelt bijna magisch. Maar ik heb niets met merken en wat er dit seizoen in of uit is, zal me worst wezen.”

Hoe belangrijk is uiterlijk voor je?“Belangrijk. Niet alleen omdat ik mijn mijn hoofd op televisie kom, maar het is toch je eerste indruk van mensen. Ik vind mezelf niet heel ijdel, ga gerust in joggingbroek zonder make-up de deur uit. Maar ik laat wel netjes mijn nagels doen en mijn haar. En ik ben altijd met parfums en crèmes in de weer. Ik sprak laatst Sophie (Hilbrand, red.) en die heeft dat veel minder. Die laat het gewoon zijn wat het is, ik vind dat heel moedig, ik kalefater het wel een beetje op.”

Over Sophie gesproken, hoe sta jij in die hele botox-discussie die ze met haar programma teweeg bracht?“Ik vind het een beetje hypocriet dat je wel naar de kapper, gym of zonnebank mag maar dat botox zo gevoelig ligt. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar als ik een enorme fronsrimpel krijg, dan laat ik ‘m wel weg spuiten. Ik heb een tijdje een lachrimpel obsessie gehad. Dan zette ik het beeld op pauze en ging ik echt inzoomen op die rimpels. Zat ik daar voor de tv: is het nou verdorie erger geworden? Daar ben ik nu gelukkig weer van af.”

We hebben meer levensvragen aan Lauren gesteld. Check ons decembernummer voor het hele interview.Ook minister Edith Schippers werd door onze hoofdredacteur ondervraagd >

Beeld: David Cohen de Lara.