Ik leefde een week zoals Kylie Jenner en dit is wat er gebeurde

Het leven van Kylie Jenner leek in Brooke haar ogen rozengeur en maneschijn, totdat ze een week lang Kylie's lifestyle overnam.

Ik leefde een week zoals Kylie Jenner en dit is wat er gebeurde

Makkelijk was het allerminst.

Brooke Shunatona van Cosmopolitan.com besloot een week lang als Kylie Jenner te leven. En dat leverde een hilarische en indrukwekkende reportage op.

Kylie en Brooke leven erg verschillende levens. In tegenstelling tot Kylie, neemt Brooke bijna nooit selfies, heeft ze net geleerd hoe ze Snapchat moet gebruiken, heeft ze nog nooit haar haar gekleurd óf nepnagels gedragen, en draagt ze over het algemeen géén make-up. En oh ja, ze is ook geen celeb en ze heeft ook geen eigen website of app.

Wat is dan de link tussen Brooke en Kylie? Het zit zo: Brooke is enorm gefascineerd door Kylie’s beauty routine, style en gigantische aanwezigheid op social media (ze staat 8e op de lijst van meest gevolgde personen op Instagram, en dat terwijl ze pas 18 is!). Op Instagram lijkt het misschien alsof Kylie een leventje leidt waarbij relaxen bij het zwembad en spelen met haar puppies het enige is dat ze doet, maar als we Brooke mogen geloven heeft Kylie een erg druk bestaan. Hoe ze dat weet? Brooke besloot een week lang Kylie’s levensstijl over te nemen en aan het eind van de week was ze ge-sloopt.  Een kijkje in het dagboek van Brooke:

Dag 1: Beauty voorbereidingenVoordat ik überhaupt begon aan de week, moest ik mijn beauty-plan opstellen. Ik wist dat het intens zou worden, aangezien de helft van Kylie’s image gecreeerd is door haar forever changing haar en make-up looks. Dus ik verzamelde mijn eigen ‘glam team’ en stippelde een plan uit om net als Kylie te worden.

1 NagelsIk ging op bezoek bij een nagelstudio en liet daar een foto zien van Kylie’s meest recente nagels -  érg lang, rechthoekig en in een grijstint – et voilà. Hállo Kylie nagels. Omdat ik gewoonweg nepnagels opgeplakt kreeg, was het proces vrij pijnloos. Het duurde ongeveer een uurtje (wat trouwens wel wat langer is dan mijn gebruikelijke nagelroutine: nagels lakken op de bank).

2 HuidskleurIk nodigde Kristyn Pradas bij mij thuis uit voor het aanbrengen van een faux glow. Zij spraytanned toevallig ook de Angels voor de Victoria’s Secret fashion show. Met deze stap ben ik echt full Kylie, aangezien zij waarschijnlijk ook echt niet een stap buiten de deur zet voor haar spray tan. Ze is immers niet zomaar iemand.

3 Make-upIk onderzocht de favoriete producten van Kylie en nam ze op in mijn Kylie glam process. Ze staat erom bekend dat ze goed is in het zelf opdoen van haar make-up, dus ik besloot dezelfde uitdaging aan te gaan. Ik begon aan een make-up reis van een week: elke dag gebruikte ik producten die Kylie écht gebruikt (of aanbeveelt) in mijn routine en ik gebruikte de tips die zij zelf op haar site had gegeven. Het duurde gemiddeld een uur per dag voordat ik mijn make-up op had – een grote verandering voor iemand die vrijwel nooit make-up draagt.Hoewel Kylie lip-injecties heeft gebruikt voor het voller maken van haar lippen, besloot ik dat ze deze week geen lip filler afspraak had. In plaats daarvan gebruikte ik haar lip liner tricks en de magie van de make-up om mijn pruilmondje voller te laten lijken.

4 HaarKylie houdt van pruiken, en dat is een understatement. Ik besloot dat ik meer dan één pruik nodig had om door te kunnen als Kylie, die trouwens de moeilijkste is van de Kardashion/Jenner clan om bij te houden vanwege haar vele transformaties. Om te beginnen koos ik een zwarte, korte gelaagde pruik die erg ‘O.G. Kylie’ is en nog steeds best ‘normaal’.

Dag 2: Athleisure + PopeyesHet was tijd voor mijn blonde pruik en daarmee heb ik iedereen op kantoor laten schrikken: niemand herkende me meer! Na deze ervaring begrijp ik waarom Kylie haar haar zo vaak verandert. Het is namelijk best grappig om de reactie van andere mensen te zien op een nieuwe look. Ik kwam er trouwens ook achter dat mensen me anders behandelde nu ik blond ben. Ik denk niet dat blondes more fun hebben, maar er staan duidelijk meer deuren voor hen open. Letterlijk.

Aangezien Kylie er beter uit ziet in sport BH’s, leggings en trainingspakken dan de gemiddelde athleet, besloot ik dat mijn volgende look Kylie’s signature athleisure style zou worden. Ik kocht de waist trainer die Kylie en Khloé op Instagram promoten om mijn look tot in de puntjes uit te werken.

Over de waist trainer: het gaf me verschillende gevoelens. Ik heb nog nooit een smalle taille of vrouwelijke heupen gehad, dus dat gedeelte was natuurlijk leuk om te zien. Aan de andere kant, ik moest 15 minuten lang m'n adem inhouden: minder leuk. Maar ik moet toegeven, ik dacht dat Kylie haar foto’s Photoshopte om zo'n slanke taille te krijgen, maar ik had geen gelijk. De waist trainer geeft je écht een absurde wespentaille.

Hierna deed ik m’n trainingspak aan en ging ik naar Starbucks. Ik heb geen idee of Kylie Starbucks drinkt en lekker vindt, maar Brooke houdt ervan en ze was moe. Persoonlijk zou ik nóóit in een sportbeha op straat lopen, zelfs niet als ik naar de sportschool ga, dus deze look was vrij gedurfd voor mij. Mijn outfit was opvallend anders dan de pakken en pencil skirts die iedereen droeg voor hun morning coffee run en ik was blij dat ik nog een vest droeg  toen ik voelde dat mensen naar me staarde. En geloof mij: dat deden ze. Een heleboel. Ik ben er nog steeds niet uit of ze naar me staarde omdat ik een sportbeha droeg, of omdat ze probeerden uit te puzzelen wie ik in hemelsnaam was. Hoe dan ook, het was een beetje ongemakkelijk en ik bedacht me op dat moment hoe vreemd het moet zijn om beroemd te zijn. Mensen die je all day long aanstaren en foto’s van je maken, zonder het ook maar te vragen...

Daarna ging ik naar Popeyes voor een lunch. Kylie heeft veel foto’s gepost, waarop zij Popeyes fried chicken eet in haar private jet, dus dat zou ik ook doen. Alleen bracht ik mijn lunch naar kantoor en zat ik op de bank om het op te eten (bedenk dat ik nog steeds de waist trainer droeg), want niets is meer glamorous dan Kylie die op een witte bank aan het loungen is in een waist trainer terwijl ze Popeyes eet.

Oké, dag 3. Wanneer Kylie een jurk draagt, is die in no-time uitverkocht. Gelukkig wilde het merk Houghton, dat ooit een jurk ontwierp die Kylie op Instagram droeg, een soortgelijke versie van haar jurk naar mij opsturen voor mijn derde outfit. Ik combineerde het met thigh-high suède boots en een zonnebril (net als Kylie, natuurlijk) en maakte een aantal #OOTD mirror selfies en wat ‘paparazzi’ foto’s.

Ms.SoFly Een foto die is geplaatst door King Kylie (@kyliejenner) op

Ik hield van deze outfit, want hij was comfortabel én Kylie. Mijn collega’s waren nog meer onder de indruk en vroegen of ik al een selfie naar m’n lover had gestuurd. Ja dat had ik gedaan. Hij zei dat hij me niet herkende, maar hij vond de laarzen wel leuk.

Dag 4: Mint groen haar Foto’s van mezelf als Kylie posten op mijn eigen social media accounts was tricky. Aangezien ik bijna nooit selfies maak, zouden mijn vrienden en volgers doorhebben dat er iets gaande was. Maar om mijn Kylie experience compleet te maken, moest ik 100% in de selfie modus. Het aantal foto’s van mijn eigen gezicht op mijn telefoon is op dit moment belachelijk en om je voor te schamen, maar ja #NoShame, want dit is waarschijnlijk hoe het er bij iedere jonge celebrity uit ziet. En trouwens, selfies nemen terwijl je nieuw haar en make-up hebt is verslavend, je zou het ook eens moeten proberen. Ik waarschuw je wel: het neemt een hoop tijd in beslag. Een groot deel van mijn dag was ik bezig met het maken van selfies en het bewerken daarvan met verschillende apps (onder andere Perfect 365, want dat is Kylie’s favoriet). Normaal gesproken probeer ik zo min mogelijk tijd te steken in hoe ik eruit zie in het echt of op foto’s. Ik geniet liever van het leven dan dat ik foto’s maak van dat leven, maar wanneer je als een echte Kylie wil leven (wiens leven erg afhankelijk is van haar Instagram feed) word je meegesleurd in het maken van de perfecte foto.

Op mijn vierde dag als Kylie, besloot ik groen haar te nemen. Aangezien ik helaas geen mintgroene pruik kon vinden, liet ik het Cosmopolitan.com design team mijn haar in die kleur photoshoppen. Daarna poste ik de foto op Twitter en vroeg ik mijn geliefde volgers om feedback. Een iemand zei ‘channelin Kylie’ en een ander antwoordde ‘Kylie Jenner experiment?’. Dit beschouwde ik als een compliment, want ze hadden voor een deel door wat ik aan het doen was.

Miss it pic.twitter.com/SMamcjNpMT — Kylie Jenner (@KylieJenner) 22 september 2015

Dag 5: Giuseppe + Sushi Op dit punt was ik uitgeput. Het klinkt misschien als een makkelijke opdracht, maar elke dag het grootste gedeelte van je tijd en gedachtes toewijden aan je make-up, haar en outfits, plus het keer op keer maken van die perfecte foto, allemaal terwijl je ook nog een full-time baan hebt, is niet makkelijk. Ik heb vaak genoeg tegen mezelf gezegd (terwijl ik celebrities op reality TV zag): ‘It seriously can’t be that hard. Get over yourself.’ Maar er is iets erg emotioneel uitputtends aan het investeren van zo veel energie in je uiterlijk en het opzettelijk jezelf zo neerzetten dat mensen je zullen beoordelen. Ik bedoel, ik ben verre van een celebrity en deze ervaring was al erg zwaar voor mijn zelfvertrouwen. Ik stak zoveel tijd en zorg in mijn uiterlijke verschijning, ik gaf zoveel meer om wat anderen van mijn uiterlijk vonden (iets dat ik normaal gesproken niet doe). Ik vroeg me af of dit is hoe Kylie zich altijd voelt, maar dan een miljoen keer zo heftig, omdat zij er ook echt goed uit moet zien, aangezien ze een celebrity is in de entertainment industrie.

Maar ik ben geen opgever, en Kylie ook niet, dus ik ‘laced up’ mijn Giuseppe heels (het kostte me zeven minuten om de schoenen aan te krijgen, door de combinatie van mijn nagels en de lange veters), maakte een foto (postte het op Instagram) en liep naar buiten voor mijn dagelijkse fotoshoot.

Hoewel mijn recreatie van Kylie’s foto erg goed was, waren mijn Instagram-volgers geen fan. Normaal gesproken krijg ik minstens twee keer zoveel likes! Maar ik begrijp wel waarom hoor, ik bedoel after all is het gewoon een foto van voeten op een kantoortapijt. Ik begon me te realiseren dat, hoewel het celebrity-zijn je ongelimiteerd toegang geeft tot de meest geweldige schoenen, dat leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Hier stond ik dan, terwijl ik heels droeg die meer kosten dan de huur van de meeste mensen, en ik kon er niet eens van genieten door de negatieve reacties op social media. Het deed me denken aan die film Richie Rich, waar de hoofdrolspeler geen vrienden heeft die zijn rijkdom deelden (maar ik weet zeker dat Kylie ná die film geboren is, en geen idee heeft waar ik het over heb).

OOTD/OOTN Een foto die is geplaatst door King Kylie (@kyliejenner) op

Dag 6: Glam Team + Filming KUWTKOp dag zes besloot ik mijn make-up te laten doen door een make-up artist van beGlammed. Kylie doet meestal haar eigen make-up, maar ze heeft ook verschillende make-up artists op speed dial om te helpen bij het maken van haar tutorial videos voor haar website, dus het voelde écht Kylie om een make-up artist te bellen. Mijn make-up artist Anthony Green gaf me een meer natural glam look, waar Kylie om bekend staat, in plaats van de full out look die ik de hele week al droeg.

Hierna stond op de planning om een deel van Keeping Up With The Kardashians-style confessionals te filmen, dus ik verkleedde me in een croptop, bodycon skirt en blonde pruik.

Daarna sprong ik in de auto, nam een aantal Snapchats terwijl ik luisterde naar ‘$timulated’ van Tyga, een vriend van Kylie. Kylie deelt niet zómaar een selfie op Snapchat die niet 100% Kylizzlemynizzle (haar Snapchat naam) is, dus ik moest echt ín haar karakter kruipen.

[embed]https://youtu.be/iMwrdDXJ_24[/embed]

Ik sloot de dag af met een Instagram selfie van mijn blonde haar. De reacties van mijn vrienden waren niet positief. Ik kan er twee dingen uit afleiden: mensen vinden mij met blond haar niet mooi en ze houden niet van mijn selfies. Ik kreeg verschillende berichtjes van vrienden over mijn haar en een vertelde me zelfs dat ze perplex stond van de combinatie van mijn haar, pose en zonnebril. Bijzonder weinig mensen vertelden me dat ze het leuk vonden, wat ervoor zorgde dat ik me schaamde dat ik het überhaupt ooit gepost had. ‘Deze mensen hebben geen idee wat ik aan het doen ben en ik zie er nu stom uit’ dacht ik alleen maar. Eerlijk gezegd vond ik het nog een nogal ‘normale' foto, maar het was duidelijk dat mijn vrienden en volgers het niet eens waren met mijn selfies en drastische veranderingen van mijn kapsel. En terwijl ik daar zat en de likes en comments las, vroeg ik me af of Kylie ooit hetzelfde zou voelen.

Dag 7: Fro-yo Ik wist niet dat Kylie van fro-yo (frozen-yogurt) hield, maar Kardashian/Jenner expert Mariah Smith vertelde me. Dus op mijn laatste dag als Kylie ging ik langs de dichtstbijzijnde frozen yoghurt winkel. De werknemers overlaadde me met coupons voor gratis fro-yo, wat ze waarschijnlijk bij iedere klant doen, maar ik vatte het persoonlijk op en bedacht dat ze dat deden omdat ik eruit zag als een belangrijk persoon. Het was in ieder geval een goede dag.

Een foto die is geplaatst door King Kylie (@kyliejenner) op

Wil je weten wat Brooke's conclusie was over het leven van Kylie Jenner? Klik dan voor de hele reportage.

Bron: marieclaire.com

Kim Kardashian's beautywebsite is live! >